λευκάδα

Λευκάδα: Το στεριανό νησί

Πρόκειται για το μοναδικό νησί των επτανήσων που μπορεί να προσεγγίσει κανείς οδικώς. Η Λευκάδα δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να «παρακάμψει» το πλοίο, αφού συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με γέφυρα. Είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Ιονίου, καθώς και αγαπημένος προορισμός του Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος επέλεξε να αποκτήσει ένα από τα νησάκια που βρίσκονται κοντά της, το Σκορπιό. Τόπος με μεγάλη πολιτιστική ιστορία καθώς αποτελεί πατρίδα του Άγγελου Σικελιανού και του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Ο βασικότερος λόγος όμως που την προτιμούν οι ταξιδιώτες είναι για την απέραντη φυσική της ομορφιά.

Λευκάδα: Οι ομορφιές της

Γνωστή για τις παραλίες της. Άλλωστε πολλές από αυτές θεωρούνται από τις ομορφότερες της χώρας. Οι αμμουδιές της Λευκάδας προσφέρουν μοναδικό θέαμα, αλλά και πεντακάθαρα γαλάζια νερά. Για οποιονδήποτε επισκεφθεί αυτό το νησί, θα είναι κρίμα να μην επισκεφθεί τουλάχιστον τις πιο γνωστές από αυτές. ΕγκρεμνοίΠόρτο Κατσίκι, Αγιοφύλλι, Γιαλός, Άγιος Νικήτας, Κάθισμα, Άγιος Ιωάννης και πολλές άλλες σε κάθε πλευρά του νησιού.

Μπορεί να μην χρειάζεται πλωτό μέσο για να φτάσει κανείς στη Λευκάδα, όμως ένα σκάφος είναι απαραίτητο για να γνωρίσει κανείς τα μέρη που βρισκονται γύρω από αυτήν. Η Λευκάδα περιτριγυρίζεται από διάφορα μικρά νησιά τα οποία τυγχάνουν εξαιρετικής ομορφιάς. Το πιο δημοφιλές από αυτά να είναι ο γνωστός σε όλους Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση. Το μεγαλύτερο από τα νησιά είναι το Μεγανήσι, το οποίο αποτελείται από τρεις οικισμούς και συνδέεται με την Λευκάδα με φέρυ μποτ. Πρόκειται για έναν προορισμό που αποκτά με τα χρόνια τους δικούς του φανατικούς θαυμαστές. Επίσης, ο καταπράσινος από πευκόδασος Κάλαμος αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό προς εξερεύνηση. Λίγο πιο κάτω συναντούμε την Κάστο, ένα μακρόστενο νησί το οποίο διαθέτει και τη Φωκότρυπα, μια θαλάσσια σπηλιά στην οποία μπορεί κανείς να βρει θαλάσσιες φώκιες.Ο

Η ομορφιά όμως αυτού του νησιού δεν εξανλτείται στις παραλίες. Η Λευκάδα έχει να προσφέρει και έναν πλούτο φυσικής ομορφιάς και στα καταπράσινα, ορεινά σημεία της. Νησί πλούσιο σε πανίδα, καθώς στα πευκοδάση του ζουν και αναπτύσσονται πολλά και σπάνια είδη θηλαστικών και πτηνών, ενώ παράλληλα ο επισκέπτης μπορεί να βρει σπήλαια, πηγές, ακόμα και καταρράκτες.

Μπορεί το καλοκαίρι να φαντάζει η ιδανική περίοδος για μια επίσκεψη στο “στεριανό νησί”, η αλήθεια είναι όμως πως η Λευκάδα είναι υπέροχη όλες τις εποχές του χρόνου.

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.