πέτρινο καράβι

Μονεμβασιά – Το Πέτρινο Καράβι

Ένας βράχος τοποθετημένος στο νοτιοανατολικό άκρο της Λακωνίας. Η πανέμορφη Μονεμβασιά, η γνωστή σε όλους μας «καστροπολιτεία», αποτελεί δίχως αμφιβολία ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη της Ελλάδας. Στη Μονεμβασία δεν υπάρχουν ιδανικές εποχές για επίσπεψη. Είναι ένας προορισμός μαγευτικός χειμώνα – καλοκαίρι. Τόπος καταγωγής του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, ο οποίος και της έδωσε την ονομασία «Πέτρινο Καράβι«. Πρόκειται για μια μυθική πολιτεία, που από πάνω της δεν έχει περάσει ο χρόνος. Πολιτεία καλά κρυμμένη μέσα από τα μεσαιωνικά τείχη που την «προστατεύουν». Όποιος περάσει την πύλη της, βρίσκεται αυτομάτως σε άλλη εποχή. Οι βόλτες στα στενά της σοκάκια, ανάμεσα από τα αρχοντικά της σπίτια αλλά και τις εκκλησίες της, θα σας μείνουν αξέχαστες.

Μονεμβασιά – Το πέτρινο καράβι

Μόλις φτάσετε έξω απο τα τείχη της, θα πρέπει να αφήσετε το αυτοκίνητό σας. Στην καστροπολιτεία δεν το έχετε ανάγκη. Η μεσαιωνική ατμόσφαιρα σας προτρέπει να κινείστε με τα πόδια. Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε ό,τι υπάρχει τριγύρω σας σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια. Περιπλανηθείτε και γνωρίστε τα γραφικά της σοκάκια, τις ιστορικές της εκκλησίες, τα αρχοντικά της σπίτια και τον απέραντο ρομαντισμό που ξεχειλίζει μέσα από κάθε γωνιά της. Και όλα αυτά, με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Η Μονεμβασιά, της οποίας το όνομα σημαίνει «Μοναδική είσοδος» αποτελεί έναν από τους ομορφότερους προορισμούς για όποιον θέλει να ξεφύγει από τον κόσμο και να ταξιδέψει στο χρόνο, στην ιστορία. Μέσα από τα πετρόκτιστα καλντερίμια της μπορεί ο επισκέπτης να βρει σημάδια της βυζαντινής εποχής. Να ανακαλύψει τα ίχνη των Φράγκων και των Ενετών αλλά και Οθωμανικά στοιχεία. Η εμπειρία της Μονεμβασιάς είναι πραγματικά μοναδική, όπως και τα ξενοδοχεία στη Μονεμβασιά.

Μέσα από τα τείχη της, υπάρχουν ορισμένα σημεία ενδιαφέροντος που θα ήταν κρίμα να μην τα δει ο επισκέπτης. Πολύ κοντά στην είσοδο του κάστρου, υπάρχει το σπίτι του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, Θα το αναγνωρίσετε από την προτομή του. Στη συνέχεια επισκεφθείτε την εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού, δηλαδή του Χριστού που σύρεται στο μαρτύριο της σταύρωσης. Χαρακτηριστικό της εκκλησίας είναι το κανόνι που βρίσκεται απ’έξω. Εκεί υπάρχει και το κτίριο της Αρχαιολογικής Συλλογής Μονεμβασιάς, διατηρητέο κτίριο του 16ου αιώνα.  Στην πάνω πόλη, στο υψηλότερο σημείο του βράχου δεσπόζει η εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Ένας από τους σημαντικότερους ναούς της μεσοβυζαντινής περιόδου στην Πελοπόννησο, ο οποίος χτίστηκε τον 12ο αιώνα.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Μονεμβασία εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *