διακοπτό

Διακοπτό

Το Διακοπτό (ή Διακοφτό) είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό της Αχαΐας, με ένα υπέροχο γραφικό μικρό λιμάνι. Πρόκειται για ιδανικό μέρος για διακοπές καθώς αποτελεί προορισμό που συνδυάζει αρμονικά τόσο το βουνό όσο και τη θάλασσα, την ηρεμία και το ξαφάντωμα.

Διακοπτό. Η Αφετηρία του Οδοντωτού

Ένας από τους λόγους που η κωμόπολη αυτή είναι γνωστή ευρέως, είναι γιατί από εκεί ξεκινάει τη διαδρομή του ο πασίγνωστος Οδοντωτός Σιδηρόδρομος ο οποίος καταλήγει στα Καλάβρυτα. Πρόκειται για μια διαδρομή απείρου κάλλους. Είναι γνωστό πως έχει αποσπάσει και το χαρακτηρισμό της θεαματικότερης σιδηροδρομικής διαδρομής των Βαλκανίων. Το σύνολό της είναι στα 23 χιλιόμετρα και η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 65 λεπτά.

Διακοπτό: Παραλίες

Οι ομορφιές όμως του Διακοπτού δεν σταματούν στις ορεινές περιπλανήσεις. Γνωστό για το όμορφο λιμανάκι του στο οποίο μπορεί κανείς να απολαύσει φρέσκο ψάρι, αλλά και για τις υπέροχες παραλίες του. Στο Διακοπτό μπορεί κανείς να κάνει το μπάνιο του σε τρεις παραλίες, πρώτα στην παραλία του Διακοφτού. Μία ήρεμη, ανοργάνωτη, με βότσαλο παραλία, ιδανική για στιγμές χαλάρωσης ή ακόμα και για ψάρεμα (για όσους αρέσκονται να ψαρεύουν). Η παραλία της Εγκάλης είναι η πιο γνωστή στην περιοχή. Διαθέτει μεγάλη ακτογραμμή, οργανωμένη, με beach bar και επιλογές για θαλάσσια σπορ, κερδίζει το βραβείο της πιο ζωηρής παραλίας της περιοχής. Τρίτη (αλλά όχι τελευταία) επιλογή αποτελεί η παραλία του Ελαιώνα. Αν και χρειάζεται να διανύσετε λίγα χιλιόμετρα για να την επισκεφθείτε, σας κερδίζει αμέσως με την πεντακάθαρη θάλασσά της και την υπέροχη αμμουδιά της.

Σε μικρή απόσταση από την πόλη της Πάτρας, αλλά και ιδανικός προορισμός και για εξόρμηση του Σαββατοκύριακου από την Αθήνα, το Διακοπτό αποτελεί ενα μέρος που συνδυάζει άψογα το βουνό με τη θάλασσα, το χειμώνα με το καλοκαίρι, το πράσινο με το γαλάζιο. Εξαιρετική επιλογή για στιγμές χαλάρωσης, χωρίς όμως να λείπουν και τα μέρη που μπορεί κανείς να διασκεδάσει.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στο Διακοπτό εδώ!

About Ekdromi.gr