Αράχωβα για Σαββατοκύριακα του χειμώνα

Αράχωβα, στη σκιά του Παρνασσού

Σε απόσταση μικρότερη των 2 ωρών από την Αττική, μας υποδέχεται η υπέροχη βασίλισσα του χειμώνα, η δημοφιλής και μαγευτική Αράχωβα. Ένα μέρος που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις χειμερινές εξορμήσεις, την έντονη νυχτερινή ζωή, την παραδοσιακή γραφικότητα και τα σπορ στο χιόνι αφού βρίσκεται στη σκιά του Παρνασσού. Ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας της γίνεται εύκολα αντιληπτός από την πρώτη κιόλας ματιά του επισκέπτη. Ένας χαρακτήρας που παραμένει αναλλοίωτος σε κάθε σημείο του όμορφου αυτού ορεινού χωριού. Τα γραφικά της στενά, οι υπέροχες γεύσεις της και οι επιλογές σε φαγητό και ποτό, την καθιστούν ως έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για μίνι αποδράσεις.

Αράχωβα, στη σκιά του Παρνασσού

Η Αράχωβα βρίσκεται σχεδόν ανάμεσα στον Παρνασσό και τους Δελφούς. Το γεγονός αυτό την καθιστά ιδανική για μικρές εκδρομές. Επισκεφθείτε τόσο στον πασίγνωστο αρχαιολογικό χώρο (γνωστό και ως ομφαλό της γης) όσο και το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού. Εκμεταλλευθείτε λοιπόν την ευκαιρία και γνωρίστε από κοντά ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά αξιοθέατα αλλά και το μεγαλύτερο χιονοδρομικό της χώρας! Αυτό δεν σημαίνει όμως πως και η Αράχωβα αυτή καθ’ αυτή στερείται ενδιαφέροντος. Το αντίθετο μάλιστα. Τα πλακόστρωτα δρομάκια της και η γραφική της αρχιτεκτονική αποτελούν δίχως αμφιβολία ένα από τα μεγαλύτερα ατού της. Επίσης θα ήταν κρίμα να μην πειραματιστείτε με τις γεύσεις της. Προτάσεις άλλωστε υπάρχουν πολλές, ανάλογα με την όρεξη μπορείτε να διαλέξετε αυτή που προτιμάτε, μην παραλείψετε όμως να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ, συνοδευόμενες πάντα από την τοπική φορμαέλα.

Οι ομορφιές της Αράχωβας είναι πολλές και διαφορετικές και απευθύνοται σε κάθε είδους ταξιδιώτη. Είναι ένα μέρος ικανό να μαγέψει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη με πολλούς υπέροχους τρόπους! Οπότε οφείλετε να το διαβάσετε από την αρχή μέχρι το τέλος. Να κάνετε τον περίπατό σας στον κεντρικό δρόμο με τα μαγαζιά, να χαθείτε στα στενά του, όπου οι εικόνες είναι περισσότερο γραφικές και λιγότερο τουριστικές.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Αράχωβα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.