πάσχα στην τήνο

Πάσχα στην Τήνο – τι δεν πρέπει να χάσεις

Νησί με μοναδική ομορφιά αλλά και σπάνια θρησκευτική παράδοση. Η Τήνος είναι, χρόνια τώρα, συνδεδεμένη με τον 15αύγουστο. Πώς θα μπορούσε όμως ένα μέρος με τόσο έντονο το θρησκευτικό στοιχείο να μην μπορεί να προσφέρει ένα μοναδικό Πάσχα; Πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν το Πάσχα στην Τήνο τόσο ιδιαίτερο, τόσο όμορφο ώστε οι περισσότεροι που το ζουν, επιστρέφουν ξανά και ξανά.

Το Πάσχα στην Τήνο

Καταρχάς το δέος σε κυριεύει πριν καν πατήσεις το πόδι σου στο νησί. Με το που το πλοίο πλησιάσει το λιμάνι, η θέα του καμπαναριού της Παναγίας σε βάζει αμέσως στο κλίμα. Σε προϊδεάζει για τη μοναδική εμπειρία που πρόκειται να ζήσεις. Η Τήνος, εκτός από την ομορφιά που έχει ως νησί (πράγμα που λίγοι μπορούν να εκτιμήσουν καθώς η φήμη της περιορίζεται στο θρησκευτικό της κομμάτι), διατηρεί παραδόσεις που είναι ικανές να δημιουργήσουν έντονες αναμνήσεις στους επισκέπτες της. Πώς αλλιώς άλλωστε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η παράδοση της Ενορίας του Αγίου Νικολάου όπου ο επιτάφιος μπαίνει μέσα στη θάλασσα μαζί με τον ιερέα (στην παραλία Σπιτάλια) την ίδια ώρα που στην απέναντι βραχονησίδα ανάβονται φωτιές σε τρεις σταυρούς και τα καΐκια κορνάρουν. Η παράδοση αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε ανάμνηση όσων έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα.

Ξεχωριστές εικόνες και αρώματα προσφέρει και η περιφορά του επιταφίου στον Πύργο όπου τη Μεγάλη Παρασκευή τα δρομάκια του χωριού γεμίζουν με κόσμο ενώ οι γυναίκες στέκονται στα μπαλκόνια και πετούν Μύρο στον κόσμο. Αν η Μεγάλη Παρασκευή σας γεμίζει με εικόνες και αρώματα, το Μεγάλο Σάββατο είναι αφιερωμένο στους ήχους. Στο λιμανάκι του Πανόρμου μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας πλάι στο κύμα με τους ήχους των βιολιών να ομορφαίνουν την ατμόσφαιρα. Και αν η μουσική σας χαλαρώσει, ετοιμαστείτε για τις “τριμπονιές” την Κυριακή του Πάσχα. Η προετοιμασία γίνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες και το μπαρούτι έχει την τιμητική του.
Το Πάσχα στην Τήνο προσφέρει έντονες εναλλαγές συναισθημάτων. είστε έτοιμοι να το ζήσετε; Αν ναι, βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Τήνο εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.