Αρχική / Όλα τα Ξενοδοχεία / Althaia Hotel

Ξενοδοχείο Althaia Hotel - Ζαγοροχώρια

Althaia Hotel - Ζαγοροχώρια

Δεν υπάρχουν ενεργές προσφορές για το ξενοδοχείο τη δεδομένη στιγμή! Δες άλλα ξενοδοχεία στην ίδια περιοχή

To ξενοδοχείο

Althaia Hotel
Διεύθυνση: Δίλοφο Ζαγορίου, 44007
Δες το ξενοδοχείο στο χάρτη

Καθώς φτάνετε σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά του Ζαγορίου, το Δίλοφο, λίγα μέτρα από το πάρκιγκ του χωριού, βρίσκεται ένα πετρόκτιστο αρχοντικό που φιλοξενεί το ολοκαίνουριο ξενοδοχείο Αλθαία. Σε αρμονία με την αρχιτεκτονική του οικισμού, σας προδιαθέτει ευχάριστα να απολαύσετε τους προσεγμένους εσωτερικούς χώρους. Με πρωταγωνιστές το ξύλο και την πέτρα, τα περίτεχνα ταβάνια, τους κρυφούς φωτισμούς, τους άνετους καναπέδες δίπλα στο αναμμένο τζάκι, αλλά και τα τραπέζια που κρυφοκοιτάζουν μέσα από τα παράθυρα το φυσικό περιβάλλον, αποτελεί μια απρόσμενη έκπληξη! Με ένα μενού άκρως προσαρμοσμένο στη φιλοσοφία των φρέσκων ντόπιων προϊόντων, ο σεφ μαγειρεύει καθημερινά πιάτα που αποτελούν φόρο τιμής στην πλούσια ζαγορίσια γαστρονομική παράδοση -σούπες, φασολάδα, βραστό αλλά και τοπικές πίτες και ευφάνταστους μεζέδες. Ντόπια κρασιά και σπιτικό τσιπουράκι συντροφεύουν κάθε γεύμα σας, ενώ ροφήματα, βότανα και τσάι προσφέρουν χαλάρωση κάθε στιγμή της ημέρας!

Περιοχή

Το Δίλοφο είναι ορεινό χωριό του νομού Ιωαννίνων και ανήκει στο συγκρότημα των Ζαγοροχωρίων της Ηπείρου. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.000 μέτρων στις πλαγιές της Τύμφης. Ανήκει στον δήμο Κεντρικού Ζαγορίου και ο πληθυσμός τους σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 39 κάτοικοι, οι οποίοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία και τον τουρισμό. Απέχει 32 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα. Η απαγόρευση διέλευσης αυτοκινήτων μέσα από τον οικισμό έχει βοηθήσει σημαντικά στην διατήρηση του παραδοσιακού χαρακτήρα του Κεντρικού Ζαγορίου.

Το παλαιότερο όνομα του χωριού μέχρι το 1920 ήταν Σωπετσέλι, ονομασία η οποία στα σλάβικα και βλάχικα σημαίνει "τόπος με πολλά νερά".

Το Δίλοφο είναι από τα καλύτερα διατηρημένα χωριά του Ζαγορίου. Είναι χαρακτηριστικό δείγμα Ζαγορίτικης αρχιτεκτονικής, καθώς όλα τα κτίσματα είναι φτιαγμένα από τον τοπικό σχιστόλιθο.

Στα αξιοθέατά του περιλαμβάνονται πέτρινες βρύσες, λιθόστρωτα καλντερίμια, μικρά εκκλησάκια και αρχοντικά.

Ο οικισμός χρονολογείται από το 540, όταν εισέβαλαν οι Σλάβοι στην Ήπειρο κι οι κάτοικοι του Πιτουρνίου μετοίκησαν στην περιοχή όπου βρίσκεται σήμερα το χωριό. Αργότερα, και οι κάτοικοι ενός άλλου κοντινού χωριού με το τότε όνομα Ζλάροβο μετακινήθηκαν στο Σοποτσέλι, ίσως το 1583.

Αρ. Ειδικού Σήματος ΕΟΤ: 0622Κ033Α0188801

Παροχές Althaia Hotel

Παροχές Δωματίου:

  • Υδρομασάζ
  • TV Plasma
  • Wi - Fi
  • Κουζίνα
  • Ψυγείο
  • WC
  • Καφετιέρα
  • Αντιαλλεργικά στρώματα
Δεν βρήκες την ημερομηνία που θέλεις;
Πες μας τι ψάχνεις και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σε βοηθήσουμε.
Δες τι άλλο υπάρχει στην ίδια περιοχή
Βρες ξενοδοχεία με προσφορές σε κοντική απόσταση
Αναζήτησε προσφορές στην ίδια τιμή
Δες και άλλες προσφορές που κυμαίνονται στην ίδια περίπου τιμή