Αρχική / Όλοι οι προορισμοί / Αστυπάλαια

Διακοπές Αστυπάλαια | Ekdromi.gr

Η Αστυπάλαια είναι νησί του Αιγαίου και ανήκει στα Δωδεκάνησα αν και θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελεί την γέφυρα μεταξύ Δωδεκάνησων και Κυκλάδων. Έχετε πρόσβαση σε αυτό με πλοίο ή αεροπλάνο. Την ονομάζουν "Πεταλούδα του Αιγαίου" λόγου του ιδιαίτερου σχήματός της που θυμίζει πεταλούδα. Χωρίζεται στο Έξω Νησί και στο Μέσα Νησί με μια μικρή λωρίδα γης περίπου 100 μέτρων, που ονομάζεται Στενό.

Το νησί, πλούσιο σε ιστορία και παράδοση, προσφέρεται και για ήσυχες διακοπές αλλά και για γεμάτες περιπέτεια και ανακαλύψεις. Οι ομορφιές του θα σας ενθουσιάσουν! Έχει τόσα πολλά να κάνει ο επισκέπτης εκεί που πραγματικά πριν ταξιδέψετε στο νησί οργανωθείτε έγκαιρα! Ανακαλύψτε τα κάστρα της, τα σπήλαια και τις εκκλησιές της. Περπατήστε στα μονοπάτια της και ανακαλύψτε τον βυθό της και τις πανέμορφες παραλίες της.

Η Χώρα του νησιού είναι από τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές του Αιγαίου. Τα λευκά της σπίτια είναι χτισμένα αμφιθεατρικά σε ένα λόφο μιας χερσονήσου του νησιού που στην κορυφή του βρίσκεται το φημισμένο βενετσιάνικο κάστρο της, το Κουερίνι. Σε αυτήν θα βρείτε και τους υπέροχους κυλινδρικούς ανεμόμυλους που τις προσδίδουν ακόμα μεγαλύτερη ομορφιά. Οι μπουκαμβίλιες στις αυλές των σπιτιών δημιουργούν μια αντίθεση μοναδική και σε συνδυασμό με το μπλε της θάλασσας και το γαλάζιο του ουρανού η εικόνα μοιάζει παραμυθένια! Το λιμάνι του νησιού, ο Πέρα Γιαλός βρίσκεται στον έναν από τους δύο κόλπους που δημιουργεί η χερσόνησος στην οποία είναι χτισμένη η Χώρα.

Στη Χώρα του νησιού μπορείτε να επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο Αστυπάλαιας. Στα εκθέματά του συμπεριλαμβάνονται προϊστορικά ευρήματα, ένα ασημένιο νόμισμα της κλασικής εποχής, ενεπίγραφες στήλες με κείμενα, αγγεία, ασπίδες, κιονόκρανα, το οικόσημο των Κουερίνι από το κάστρο κ.α.

Νότια, ανατολικά και βόρεια του νησιού υπάρχουν πολλά μικρότερα νησιά όπως τα Γλυνό, Χόνδρο, Αγία Κυριακή, Κουτσομύτι, Κουνούποι, Φωκιονήσια, Ποντικούσα, Οφιδούσα και άλλα μικρότερα τα οποία μπορείτε να ανακαλύψετε κάνοντας ημερήσιες οργανωμένες εκδρομές ή νοικιάζοντας σκάφος ή κάποιο ιστιοπλοϊκό.

Αστυπάλαια - Highlights

Αστυπάλαια - Δημοφιλείς Προσφορές

2 Ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα Double/Twin Studio Castle or Sea View + επιλογές
01/05/2024 έως 05/10/2024
Κοντά σε παραλία!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €45
* ελάχιστη τιμή περιόδου
4 Ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα + 1 παιδί έως 3 ετών Double or Twin Studio + επιλογές
Πρωινό
25/04/2024 έως 31/10/2024
Κοντά στο λιμάνι!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €297
* ελάχιστη τιμή περιόδου
2 Ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα + 1 παιδί έως 12 ετών Villa Starfish + επιλογές
25/05/2024 έως 30/09/2024
Κοντά στην Παραλία!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €85
* ελάχιστη τιμή περιόδου