Αρχική / Όλοι οι προορισμοί / Χαλκίδα

Διακοπές Χαλκίδα | Ekdromi.gr

Η Χαλκίδα, ένας δημοφιλής προορισμός για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, προσφέρει όμορφες αποδράσεις και ζωντανή ατμόσφαιρα. Η πόλη της Χαλκίδας σας καλεί να την επισκέπτεστε συχνά, με τη ζωντανή της ατμόσφαιρα, τα γραφικά τοπία για χαλαρούς περιπάτους και τις πολυάριθμες επιλογές για φαγητό και ποτό. Η Χαλκίδα φημίζεται για το μοναδικό φυσικό της φαινόμενο, γνωστό ως τα "τρελά νερά" του Ευβοϊκού κόλπου. Κάθε έξι ώρες, οι παλίρροιες ανεβαίνουν, φουσκώνουν και αλλάζουν κατεύθυνση, δημιουργώντας ένα μαγευτικό θέαμα που γοητεύει τους θεατές και κεντρίζει την περιέργεια. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να αποδοθεί στη βαρυτική έλξη της Σελήνης και στη διακύμανση της στάθμης των υδάτων μεταξύ του βόρειου και του νότιου τμήματος της Εύβοιας.

Πλησιάζοντας την πόλη της Χαλκίδας οδικώς, θα σας υποδεχτεί το εντυπωσιακό θέαμα της εμβληματικής γέφυρας της. Η κρεμαστή καλωδιωτή γέφυρα, που ολοκληρώθηκε το 1993, συνδέει την ηπειρωτική Ελλάδα με την Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο ελληνικό νησί. Με συνολικό μήκος 695 μέτρα, με 215 μέτρα αναρτημένα σε ύψος 35 μέτρων, αυτό το αρχιτεκτονικό θαύμα θεωρείται μία από τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές γέφυρες της χώρας. Σε μικρή απόσταση από τη σύγχρονη γέφυρα, η παλιά γέφυρα στέκει ως νοσταλγική υπενθύμιση της ιστορίας της πόλης, ξυπνώντας μνήμες από παλαιότερες εποχές.

Η Χαλκίδα διαθέτει πλούσιο ιστορικό υπόβαθρο και βρίσκεται στις δύο όχθες του πορθμού του Ευρίπου. Ενώ η μία πλευρά ανήκει στην Εύβοια, η άλλη πλευρά αποτελεί μέρος της Στερεάς Ελλάδας. Αυτή η διπλή ταυτότητα προσθέτει στη γοητεία και την πολιτιστική σημασία της πόλης.

Εκτός από τα μαγευτικά φυσικά θαύματα και τις αξιοσημείωτες γέφυρες, η Χαλκίδα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και αξιοθέατων. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα ιστορικά μνημεία της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των αρχαίων ερειπίων και των αρχαιολογικών θησαυρών, να εντρυφήσουν στη ζωντανή γαστρονομική σκηνή της με τη νόστιμη τοπική κουζίνα και να βυθιστούν στη ζεστή φιλοξενία των ντόπιων. Ο συνδυασμός που προσφέρει η Χαλκίδα με τα εκπληκτικά τοπία, τα ενδιαφέροντα φαινόμενα και το πλούσιο ιστορικό μωσαϊκό την καθιστούν έναν υπέροχο προορισμό που συνεχίζει να συναρπάζει τους επισκέπτες ξανά και ξανά.

Χαλκίδα - Highlights

Χαλκίδα - Δημοφιλείς Προσφορές

-25%
2 Ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα Standard Villa Sea View Ground Floor + επιλογές
Πρωινό
έως 31/10/2024
Επιλέξτε 4 διανυκτερεύσεις και πληρώστε μόνο τις 3!
Επιπλέον Κέρδος έως 10% €πιστροφή Eurobank!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €80
* ελάχιστη τιμή περιόδου