Αρχική / Όλοι οι προορισμοί / Χερσόνησος Άθως

Διακοπές Χερσόνησος Άθως | Ekdromi.gr

Ο νομός Χαλκιδικής καταλήγει σε τρεις χερσονήσους, τα γνωστά τρία "πόδια" της Χαλκιδικής που το ένα εξ αυτών είναι η χερσόνησος του Άθω. Το μεγαλύτερο μέρος της Χερσονήσου περιλαμβάνει μοναστήρια και αποτελεί το σημαντικότερο θρησκευτικό έδαφος στην χώρα μας, το Άγιο Όρος. Ουσιαστικά αποτελεί μία αυτόνομη θρησκευτική μοναστική πολιτεία του Ορθόδοξου Χριστιανισμού που ανήκει στο Πατριαρχείο. Η επίσκεψη στο Άγιο Όρος επιτρέπεται μόνο στους άντρες και αυτό έπειτα από έκδοση σχετικής ειδικής άδειας.

Η Ουρανούπολη βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της χερσονήσου και είναι ένα όμορφο και ήσυχο παραθαλάσσιο χωριό ιδανικό για οικογενειακές διακοπές. Είναι ο τελευταίος κατοικημένος οικισμός πριν οι άνδρες επισκέπτες περάσουν στα μοναστήρια του Αγίου Όρους. Από το λιμάνι του ξεκινούν κάθε μέρα καράβια για να μεταφέρουν τους επισκέπτες - προσκυνητές στο λιμάνι του Άθω, τη Δάφνη.

Σήμερα η Ουρανούπολη είναι ένα από τα σημαντικότερα παραθεριστικά μέρη της βόρειας Χαλκιδικής, όπου μπορείτε να χαρείτε τη θάλασσα στις καθαρές ακτές της, να δείτε τις ομορφιές της φύσης μέσα από τα περιπατητικά μονοπάτια αλλά και το σημαντικότερο εάν δεν θελήσετε να περάσετε στο Άγιο Όρος μπορείτε οικογενειακώς να κάνετε μια κρουαζιέρα στις δυτικές ακτές του τρίτου ποδιού της Χαλκιδικής και να δείτε από μακριά (τα καράβια πλησιάζουν στις ακτές όσο τους επιτρέπεται) τα μοναστήρια του Άθω.

Χερσόνησος Άθως - Highlights

Χερσόνησος Άθως - Δημοφιλείς Προσφορές

-15%
Best Seller!
4 Ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα + 1 παιδί έως και 10 ετών Superior Δωμάτιο με θέα Κήπο + επιλογές
Ημιδιατροφή / Πλήρης Διατροφή
έως 24/10/2024
Με ολοκαίνουργιο Splash - Water park!
Επιπλέον Κέρδος έως 20% σε Go For More πόντους!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €288
* ελάχιστη τιμή περιόδου
Γεμίζει γρήγορα!
6 Ημέρες (5 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα + 1 παιδί έως 5 ετών Δίκλινο με Θέα στον Κήπο + επιλογές
Πρωινό / Ημιδιατροφή
έως 10/10/2024
Μπροστά στην παραλία!
Επιπλέον Κέρδος έως 20% σε Go For More πόντους!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €400
* ελάχιστη τιμή περιόδου

Συχνές Ερωτήσεις