Αρχική / Όλοι οι προορισμοί / Δελφοί

Διακοπές Δελφοί | Ekdromi.gr

Οι Δελφοί, γνωστοί ως "ομφαλός της Γης" από την αρχαιότητα, κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία και τη μυθολογία. Σύμφωνα με το μύθο, ήταν το σημείο συνάντησης δύο αετών που απελευθέρωσε ο Δίας, συμβολίζοντας το κέντρο του κόσμου. Αυτός ο αξιοσημείωτος προορισμός προσφέρει όχι μόνο εκπληκτικά τοπία αλλά και βαθύ δέος για την ιστορική του σημασία.

Στην αρχαιότητα, οι Δελφοί, που αναφέρεται επίσης ως "Πύθος", ήταν ο τόπος όπου ο Απόλλωνας ίδρυσε το ιερό του, αφού σκότωσε τον δράκο Πύθωνα. Έγινε γνωστός ως η τοποθεσία του περίφημου μαντείου της αρχαίας Ελλάδας, όπου η Πυθία έκανε τις προφητικές της διακηρύξεις. Η πλούσια ιστορία και η πνευματική σημασία των Δελφών οδήγησαν στον χαρακτηρισμό τους ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 1972.

Η κλασική γοητεία των Δελφών εξακολουθεί να γοητεύει τους επισκέπτες μέχρι σήμερα. Η πόλη κοσμείται από εντυπωσιακά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους που σας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο. Ωστόσο, οι Δελφοί δεν είναι μόνο ένα μνημείο του παρελθόντος. Είναι επίσης μια ζωντανή πόλη, που προσφέρει ευχάριστα σημεία για να χαλαρώσετε, όπως εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και γοητευτικά καταστήματα με αναμνηστικά. Μπορείτε να βυθιστείτε στην ατμόσφαιρα, απολαμβάνοντας το μείγμα αρχαίων και σύγχρονων απολαύσεων που προσφέρουν οι Δελφοί.

Αν αναζητάτε μια πιο συναρπαστική εμπειρία, η μαγευτική πόλη της Αράχωβας σας περιμένει ακριβώς δίπλα στους Δελφούς. Γνωστή για την ομορφιά και την έντονη ενέργειά της, η Αράχωβα αποτελεί ιδανικό συμπλήρωμα της επίσκεψής σας, προσφέροντας μια σειρά από δραστηριότητες και αξιοθέατα που θα ενισχύσουν τη διαμονή σας.

Η γοητεία των Δελφών δεν έγκειται μόνο στην ιστορική τους σημασία, αλλά και στην ικανότητά τους να προσφέρουν μια συναρπαστική και αξέχαστη εμπειρία για κάθε ταξιδιώτη. Ο συνδυασμός των αρχαίων θαυμάτων και της σύγχρονης γοητείας τους καθιστά έναν πραγματικά αξιόλογο προορισμό που συνεχίζει να γοητεύει τους επισκέπτες από όλες τις γωνιές του κόσμου.

Δελφοί - Highlights

Δελφοί - Δημοφιλείς Προσφορές

-35%
3 Ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα + 1 παιδί έως 6 ετών Δίκλινο Δωμάτιο +2 επιλογές
Πρωινό
Έκπτωση 20% στο cafe bar ''Il mondo'' και στο εστιατόριο ''Symposium''
Επιπλέον Κέρδος 20% σε yellows με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς!