Αρχική / Όλοι οι προορισμοί / Ιθάκη

Διακοπές Ιθάκη | Ekdromi.gr

Η Ιθάκη, είναι γνωστή και με το όνομα το «Νησί του Οδυσσέα». Φημίζεται για τις εντυπωσιακές θάλασσες και τα υπέροχα φυσικά τοπία της. Ανήκει στα Επτάνησα, πολύ κοντά στη Λευκάδα και στην Κεφαλλονιά από την οποία χωρίζεται με έναν πορθμό και συνδέεται ακτοπλοϊκώς καθημερινά με αυτά τα νησιά καθώς και με τον Αστακό της Στερεάς Ελλάδας. Στα παραλιακά χωριά της που είναι φυσικά λιμάνια αγκυροβολούν πολλά σκάφη και είναι ιδανικός προορισμός για ιστιοπλόους. Αξίζουν όμως την επίσκεψή σας και τα γραφικά ορεινά χωριά της Ιθάκης.

Η Ιθάκη είναι ένας πανέμορφος προορισμός του Ιονίου πελάγους με κρυμμένες ομορφιές που καλεί όλους τους επισκέπτες να τις ανακαλύψουν. Εξ άλλου επειδή το νησί στηρίζεται οικονομικά μόνο στον τουρισμό υπόσχεται ατελείωτη χαλάρωση, βουτιές στα διάφανα κρυστάλλινα νερά των ακτών της, ρομαντικές βόλτες, καλό φαγητό και πεζοπορίες στη φύση και στα αμέτρητα μονοπάτια της. Οι περισσότερες παραλίες του νησιού δεν είναι οργανωμένες, οπότε πάρτε την ομπρέλα σας. Πολλές παραλίες είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο ή με τα πόδια αλλά μερικές τις προσεγγίζετε μόνο με σκάφος.

Ο Όμηρος γράφοντας στην Οδύσσεια την περιπλάνηση του Οδυσσέα στις θάλασσες μέχρι να βρει την Ιθάκη του έκανε το νησί μυθικό και αθάνατο! Μπορεί το ανάκτορο του βασιλιά της Ιθάκης να μην έχει ανακαλυφθεί όμως εμείς επί του παρόντος ας ακολουθήσουμε τα λόγια του Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη «Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να’ ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις...» για να ανακαλύψουμε τη δική μας Ιθάκη μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά.

Φροντίστε ώστε το ταξίδι σας σε αυτό το μικρό διαμαντάκι των Επτανήσων, να σας μείνει αξέχαστο και μαγεμένοι από τα πανέμορφα χωριά, τις πεντακάθαρες παραλίες και την ανεμελιά των διακοπών σας, ξαναγυρίσετε σε αυτό και πάλι, όπως ο Οδυσσέας.

Ιθάκη - Highlights

Ιθάκη - Δημοφιλείς Προσφορές

3 Ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα Διαμέρισμα Ενός Υπνοδωματίου - Ισόγειο + επιλογές
01/06/2024 έως 30/09/2024
Στην Πρωτεύουσα της Ιθάκης!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €118
* ελάχιστη τιμή περιόδου