Αρχική / Όλοι οι προορισμοί / Κάρυστος

Διακοπές Κάρυστος | Ekdromi.gr

Η Κάρυστος είναι μία παραθαλάσσια γραφική κωμόπολη και λιμάνι στη νότια Εύβοια. Αρχικά ονομαζόταν Οθωνόπολις λόγω του ότι χτίστηκε με σχέδιο που παρήγγειλε ο βασιλιάς Όθωνας στον Βαυαρό μηχανικό Μίρμπεχ. Το πολύ καλό ρυμοτομικό της σχέδιο ήταν αυτό στο οποίο οφείλει τους πλατιούς δρόμους και τις μεγάλες πλατείες. Σήμερα αποτελεί ένα σημαντικό τουριστικό κέντρο της περιοχής, ειδικά το καλοκαίρι, προσφέροντας διακοπές που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα.

Είναι χτισμένη στο κέντρο του κόλπου της Καρύστου, ο οποίος σχηματίζεται από δύο ακρωτήρια που δημιουργούν το πεταλοειδές σχήμα του. Η ακτογραμμή αυτή έχει πολλές και καλές παραλίες με καθαρά νερά. Ωστόσο σε κοντινή απόσταση, στα νότια της Εύβοιας και εκτός του κόλπου της, υπάρχουν πολλές ακόμα εξαιρετικές παραλίες.

Οδικώς απέχει από την Χαλκίδα 2 ώρες ενώ μπορείτε να μεταβείτε στην Κάρυστο και μέσω θαλάσσης από τη Ραφήνα σε δύο ώρες. Τα πλοία δένουν στο Μαρμάρι κι από εκεί η Κάρυστος απέχει 10 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Η Κάρυστος είναι διάσημη και για την πλάκα Καρύστου, τον γνωστό σχιστόλιθο ακανόνιστου μεγέθους, που χρησιμοποιείται για να ντύσει εσωτερικά και εξωτερικά σπίτια και αυλές. Στην αρχαιότητα εξορυσσόταν και το περίφημο πράσινο μάρμαρο, η "Καρυστία Λίθος", που έντυσε σημαντικά κτίρια στην Αθήνα, όπως τη βιβλιοθήκη του Ανδριανού, στη Θεσσαλονίκη τη Βασιλική του Αγίου Δημητρίου, στην Κωνσταντινούπολη την Αγιά Σοφιά, στη Βενετία τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στην Ρώμη τον Άγιο Πέτρο κ.α.

Στην Κάρυστο, εκτός από τα αξιοθέατα που σας προτείνουμε παρακάτω, αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Αρχαιολογικό Μουσείο που στεγάζεται στο Γιοκάλειο Πνευματικό Ίδρυμα και το Λαογραφικό Μουσείο που στεγάζεται στο αρχοντικό της οικογένειας Μοσχονά, όπου θα δείτε την αναπαράσταση ενός ολόκληρου καρυστινού σπιτιού.

Κάρυστος - Highlights

Κάρυστος - Δημοφιλείς Προσφορές

2 Ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα Park View Room + επιλογές
Διαμονή Μόνο / Πρωινό
έως 31/10/2024
Μπροστά στην παραλία!
Επιπλέον Κέρδος έως 20% σε Go For More πόντους!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €52
* ελάχιστη τιμή περιόδου

Συχνές Ερωτήσεις