Αρχική / Όλοι οι προορισμοί / Κυπαρισσία

Διακοπές Κυπαρισσία | Ekdromi.gr

Η Κυπαρισσία η μικρή πόλη του νομού Μεσσηνίας στην Πελοπόννησο, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Ψυχρό, επάνω στα ερείπια αρχαίας μυκηναϊκής πόλης. Αυτό το μαρτυρούν οι τρεις θολωτοί μυκηναϊκοί τάφοι που βρέθηκαν στην περιοχή. Αποτελείται από την παλαιά Άνω Πόλη και τη Νέα Πόλη. Η Άνω πόλη έχει κηρυχθεί παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός, ενώ η Νέα Πόλη είναι μια σύγχρονη πόλη χτισμένη πρόσφατα με τα σπίτια της να φτάνουν έως και τη θάλασσα.

Κατά τη μυθολογία, η πόλη πήρε το όνομα από τον Κυπάρισσο, φίλο του θεού Απόλλωνα. Ο Κυπάρισσος ήταν καλός κυνηγός, από απροσεξία όμως όταν σκότωσε ένα ελάφι μελαγχόλησε και πριν πεθάνει οι θεοί τον λυπήθηκαν και τον έκαναν κυπαρίσσι. Πολλοί λένε πως η πόλη ονομάστηκε Κυπαρισσία από τα πολλά κυπαρίσσια που υπήρχαν στην περιοχή.

Η Κυπαρισσία είναι μια όμορφη πόλη που αξίζει να την επισκεφθείτε όλες τις εποχές του χρόνου. Η ομορφιά της παλιάς πόλης με το κάστρο, οι απέραντες παραλίες του Ιονίου Πελάγους και η Μεσσηνιακή φύση θα σας κάνουν να περάσετε αξέχαστες διακοπές.

Κυπαρισσία - Highlights

Κυπαρισσία - Δημοφιλείς Προσφορές

2 Ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα + 1 παιδί έως 11 ετών Double Room + επιλογές
Χωρίς πρωινό / Πρωινό
Κοντά σε παραλία!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
Οι κρατήσεις της νέας θερινής περιόδου δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη