Αρχική / Όλοι οι προορισμοί / Μαρώνεια

Διακοπές Μαρώνεια | Ekdromi.gr

Η Μαρώνεια, με μια ιστορική περιοχή που χρονολογείται από την εποχή του Ομήρου, γοητεύει τους επισκέπτες με την πλούσια κληρονομιά και το φυσικό της μεγαλείο. Φωλιασμένη στους πρόποδες και τις πλαγιές του Ίσμαρου, στολισμένη με αιωνόβια πλατάνια, η Μαρώνεια αποπνέει γοητεία με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά της, τις δροσερές βρύσες και τα αξιόλογα δημόσια κτίρια, όπως το Διδακτήριο των αδελφών Χατζέα. Η σημασία της Μαρώνειας έγκειται στη σύνδεσή της με τη Σπηλιά του Κύκλωπα, όπου ο Οδυσσέας συνάντησε τον θρυλικό Πολύφημο, που απαθανατίστηκε στην τοπική παράδοση.

Αυτή η αρχαία πόλη, γνωστή για τον ιερέα της Μάρωνα και τους επιδέξιους ιππείς της, έπαιξε ρόλο στον Τρωικό Πόλεμο και ο Μάρωνας της χάρισε δώδεκα αμφορείς με κόκκινο κρασί ως ένδειξη ευγνωμοσύνης. Το Σπήλαιο των Κυκλώπων προσθέτει στη γοητεία της Μαρώνειας, διαθέτοντας μια εντυπωσιακή μυθοπλαστική κληρονομιά από τις επικές ιστορίες του Ομήρου. Επιπλέον, η στρατηγική θέση και τα εύφορα εδάφη της Μαρώνειας έχουν προσελκύσει κατοίκους από την προϊστορική εποχή, καλλιεργώντας μια ζωντανή κοινότητα που ευδοκιμεί στο εμπόριο και την ευημερία.

Η σημερινή Μαρώνεια, αν και μεταφέρθηκε βορειότερα από την αρχαία δόξα της για να προστατευτεί από τους επιδρομείς, παραμένει ένας θησαυρός αστικής αρχιτεκτονικής. Ο κηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός της Θράκης προσφέρει συναρπαστικά παραδείγματα αριστείας, όπως τα αρχοντικά του Ταβανιώτη, του Χατζηαλέξη, του Πανδρεμένου και του Καραβά. Απόδειξη του ένδοξου παρελθόντος της, το σχολείο του 1908, δωρεά των πλούσιων αδελφών Φατσέα από την Αίγυπτο, στέκει περήφανα, κατασκευασμένο με υλικά που διασώθηκαν από την αρχαία πόλη, συμπεριλαμβανομένων μαρμάρων από το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας.

Καθώς εξερευνείτε το χωριό, επισκεφθείτε οπωσδήποτε τον Κήπο, το μυθικό σπήλαιο που πιστεύεται ότι ήταν η κατοικία του Κύκλωπα Πολύφημου. Χαρτογραφημένο από το ζεύγος Πετρόχειλου, το σπήλαιο αυτό θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας, καθώς διαθέτει περίπλοκους σχηματισμούς από σταλακτίτες, σταλαγμίτες, μικρές λίμνες, αίθουσες και διαδρόμους. Η συναρπαστική πανίδα του σπηλαίου προσθέτει στη γοητεία του, καθιστώντας το έναν προορισμό που πρέπει να επισκεφθείτε.

Η γοητεία της Μαρώνειας δεν έγκειται μόνο στους μυθικούς συσχετισμούς της, αλλά και στο ζωντανό παρόν της, όπου οι επισκέπτες μπορούν να βυθιστούν στη συναρπαστική ιστορία, το αρχιτεκτονικό μεγαλείο και τα φυσικά θαύματα αυτού του εξαιρετικού χωριού. Είτε εντρυφώντας στις αρχαίες ρίζες του είτε θαυμάζοντας τα καλοδιατηρημένα κτίριά του, η Μαρώνεια προσφέρει ένα αξέχαστο ταξίδι στο χρόνο και τον πολιτισμό.

Μαρώνεια - Highlights

Μαρώνεια - Δημοφιλείς Προσφορές

2 Ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα Classic Δίκλινο Δωμάτιο + επιλογές
Πρωινό
έως 14/10/2023
Μπροστά στην Παραλία!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €65
* ελάχιστη τιμή περιόδου
2 Ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα Δίκλινο Δωμάτιο Χωρίς Μπαλκόνι με θέα στον Κήπο ή στο Βουνό + επιλογές
Πρωινό
έως 30/09/2023
Με θέα το όρος Ίσμαρος!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €39
* ελάχιστη τιμή περιόδου