Αρχική / Όλοι οι προορισμοί / Μετέωρα

Διακοπές Μετέωρα | Ekdromi.gr

Η Καλαμπάκα και κυρίως το χωριό Καστράκι που είναι πλέον σχεδόν ενωμένα είναι χτισμένα κάτω από την σκιά των πανύψηλων επιβλητικών βράχων των Μετεώρων. Το παγκοσμίως γνωστό γεωλογικό φαινόμενο των Μετεώρων δημιουργήθηκε εκατομμύρια χρόνια πριν από διάφορες γεωλογικές διαδικασίες. Πιθανότατα στην περιοχή υπήρχαν εκβολές ποταμού, λίμνη ή θάλασσα και στον βυθό της οποίας συσσωρεύτηκαν άμμος, λάσπη και ορυκτά που με το πέρασμα των χρόνων δημιούργησαν τα βράχια των Μετεώρων ενώ το νερό αποτραβήχτηκε στο Αιγαίο.

Επάνω στους πέτρινους πανύψηλους βράχους ήταν χτισμένα περίπου 28 μοναστήρια αλλά σήμερα λειτουργούν μόνο 9 από αυτά: η Μονή Μεγίστης Λαύρας, η Μονή Βαρλαάμ, η Μονή Στεφάνου, η Μονή Ρουσάνου, η Μονή Αγίου Νικολάου Άναπλυρος, η Μονή Μεταμορφώσεως, η Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων, η Μονή Αγίου Βαρλαάμ και η Μονή Προφήτου Ηλία.

Ωστόσο τρία από αυτά, του Αγίου Στεφάνου, του Αγίου Βαρλάμ και του Προφήτου Ηλία δεν είναι πάντα επισκέψιμα για το κοινό. Τα μοναστήρια των Μετεώρων αποτελούν το δεύτερο μεγαλύτερο μοναστηριακό σύνολο μετά το Άγιο όρος και μαζί με τα βράχια και το χωριό Καστράκι στη βάση των βράχων αποτελούν προστατευόμενο μνημείο της Unesco.

Στα Μετέωρα εκτός από τις επισκέψεις σας στα μοναστήρια μπορείτε να επιλέξετε κάποια οργανωμένη δραστηριότητα όπως πεζοπορία, ορειβασία ή αναρρίχηση από οργανωμένα γραφεία της περιοχής. Μπορείτε να επισκεφθείτε κι άλλα αξιοθέατα και μουσεία στο χωριό Καστράκι και στις πόλεις Καλαμπάκα και Τρίκαλα.

Ένα χιλιόμετρο μακριά από το χωριό Άγιοι Θεόδωροι Καλαμπάκας βρίσκεται και η Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων. Είναι τετραόροφο κτίσμα χτισμένο επάνω σε έναν κατακόρυφο βράχο. Κατά την επίσκεψή σας αξίζει να προσέξετε το παραδοσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο του.

Μετέωρα - Highlights

Μετέωρα - Δημοφιλείς Προσφορές

-14%
2 Ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα Classic Room + επιλογές
Πρωινό
έως 31/10/2024
Εκπληκτική θέα!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €56
* ελάχιστη τιμή περιόδου
2 Ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα Double Room Street View + επιλογές
Πρωινό
Κοντά στο κέντρο της πόλης!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
Οι κρατήσεις της νέας θερινής περιόδου δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη