Αρχική / Όλοι οι προορισμοί / Μυστράς

Διακοπές Μυστράς | Ekdromi.gr

Ο Μυστράς, που βρίσκεται στην Πελοπόννησο, έξι χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σπάρτης, στην ανατολική πλευρά του ταϋγέτου και είναι μια βυζαντινή πολιτεία γεμάτη ιστορία και αρχιτεκτονικά θαύματα. Οι ρίζες του ανάγονται στα μέσα του 13ου αιώνα, όταν οι Φράγκοι ολοκλήρωσαν την κατάκτηση της Πελοποννήσου. Το 1249, ο Γουλιέλμος Β' Βιλαρδουίνος ανήγειρε το κάστρο του στην κορυφή ενός χαρακτηριστικού κωνικού λόφου, που λεγόταν Μυστράς ή Μυζυθράς, είτε λόγω του σχήματός του είτε λόγω του ονόματος του πρώην ιδιοκτήτη του, Μυσίθρα.

Μια από τις πιο αξιοσημείωτες πτυχές του Μυστρά είναι η εκτεταμένη περιοχή του κάστρου του, η οποία διαθέτει αξιοσημείωτα διατηρημένες μεσαιωνικές οχυρώσεις. Ανάμεσα στο γραφικό τοπίο με τα κυπαρίσσια που μοιάζουν να φτάνουν μέχρι τον ουρανό, ξεχωρίζουν οι τρούλοι των εκκλησιών και τα απομεινάρια των σπιτιών. Αυτό το μαγευτικό τοπίο έχει καθιερώσει τον Μυστρά ως εξέχοντα τουριστικό προορισμό, όχι μόνο στη Σπάρτη αλλά και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Αρχικά ιδρύθηκε από τους Φράγκους, ο Μυστράς έπεσε υπό βυζαντινό έλεγχο το 1263 και στη συνέχεια έγινε πρωτεύουσα του Δεσποτάτου του Μοριά. Ωστόσο, η πόλη κατακτήθηκε τελικά από τους Τούρκους το 1460, μοιραζόμενη τη μοίρα της υπόλοιπης Πελοποννήσου. Με την πάροδο του χρόνου, καθώς η Σπάρτη μεγάλωνε κοντά της, ο πληθυσμός του Μυστρά μετανάστευσε σταδιακά, με αποτέλεσμα τη σταδιακή εγκατάλειψη της μεσαιωνικής πολιτείας. Αναγνωρίζοντας την ιστορική και πολιτιστική του σημασία, ο Μυστράς ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 1989.

Μέσα στην Καστροπολιτεία, δύο είσοδοι παρέχουν πρόσβαση στους θησαυρούς της. Η κύρια είσοδος, που οδηγεί στο νότιο τμήμα της πόλης, προσφέρει πληθώρα αξιοθέατων για εξερεύνηση. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τη Μητρόπολη, όπου ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος στέφθηκε αυτοκράτορας στις 12 Μαρτίου 1449. Η εκκλησία της Οδηγήτριας, στολισμένη με τοιχογραφίες που χρονολογούνται από το 1312, αναδεικνύει την καλλιτεχνική κληρονομιά της εποχής. Το μοναστήρι της Παντάνασσας, που σήμερα κατοικείται από έξι μοναχές, διαθέτει διακοσμήσεις γοτθικής έμπνευσης που αιχμαλωτίζουν τη φαντασία. Τέλος, το Περιβλέπτο περιμένει με τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες του, μαγνητίζοντας τους επισκέπτες με την καλλιτεχνικότητά του.

Ο Μυστράς αποτελεί απόδειξη του πλούσιου ιστορικού μωσαϊκού της περιοχής, όπου συγκλίνουν η βυζαντινή αρχιτεκτονική, η πολιτιστική κληρονομιά και η φυσική ομορφιά. Διατηρώντας τη μεσαιωνική του γοητεία και προσφέροντας μια ματιά σε μια περασμένη εποχή, ο Μυστράς προσκαλεί τους ταξιδιώτες να ξεκινήσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο.

Μυστράς - Highlights

Μυστράς - Δημοφιλείς Προσφορές

-17%
2 Ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα + 1 παιδί έως και 5 ετών Junior Σουίτα με θέα τον Κήπο + επιλογές
Πρωινό / Ημιδιατροφή
έως 30/09/2024
Επιλέξτε 6 διανυκτερεύσεις και πληρώστε μόνο τις 5!
Επιπλέον Κέρδος έως 10% €πιστροφή Eurobank!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €183
* ελάχιστη τιμή περιόδου
Greek hotel of the year 2023
2 Ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα Superior Deluxe Room + επιλογές
Πρωινό / Ημιδιατροφή / Πλήρης Διατροφή
έως 31/12/2024
Υπέροχη Τοποθεσία!
Επιπλέον Κέρδος έως 10% €πιστροφή Eurobank!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €418
* ελάχιστη τιμή περιόδου