Αρχική / Όλοι οι προορισμοί / Μπούκα Μεσσηνίας

Διακοπές Μπούκα Μεσσηνίας | Ekdromi.gr

Η παραλία της Μπούκας στην Μεσσηνία είναι μία από τις πιο ξακουστές παραλίες της περιοχής. Συνδυάζει τα γαλαζοπράσινα νερά, τη λεπτή άμμο και το πράσινο καθώς πίσω της υπάρχει κι ένα μικρό άλσος που προσφέρει δροσιά και σκιά.

Οι εγκαταστάσεις της είναι σύγχρονες και η θάλασσά της πεντακάθαρη. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο βραβεύεται με Γαλάζια Σημαία. Ξεκινώντας από τις εγκαταστάσεις, η παραλία είναι μοναδικής ποιότητας. Περιλαμβάνει γήπεδα beach volley και 5x5, παιδική χαρά, beach bar, πύργους ναυαγοσωστών, ξαπλώστρες και ομπρέλες, ντουζιέρες καθώς και τουαλέτες. Επιπλέον υπάρχει άπλετος χώρος για δωρεάν πάρκινγκ κατά μήκος της παραλίας. Και όλα αυτά δωρεάν από τον Δήμο Μεσσήνης.

Όμως μην φαντάζεστε ότι θα δείτε μία παραλία πνιγμένη σε εγκαταστάσεις. Η μεγάλη έκταση της τής επιτρέπει να διαθέτει και αρκετό χώρο για όσους δεν θέλουν να κάνουν οργανωμένο μπάνιο και επιθυμούν να βάλουν την ομπρέλα τους σε όποιο σημείο θέλουν.

Και παρόλο που η παραλία είναι πολύ κοντά στην Καλαμάτα, εμείς θα σας "πάμε" σε μια άλλη πόλη, αυτή της Μεσσήνης, η οποία είναι μόλις 5 χλμ από την παραλία. Η Μεσσήνη δεν είναι μια παραθαλάσσια πόλη αλλά η αρχαία ονομασία της ήταν Λίμναι και οι ντόπιοι ακόμα και σήμερα την αποκαλούν Νησί. Η πόλη είναι σύγχρονη και μπορεί να καλύψει όλες τις τουριστικές σας ανάγκες σε υπηρεσίες, εστίαση, καταλύματα και αγορές. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Μουσείο Χαρακτικής "Τάσου Κατσουλίδη".

Στην περιοχή κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα πολλές εκδηλώσεις, πανηγύρια και φεστιβάλ, όπως η γιορτή του σύκου, η γιορτή του κρασιού και η γιορτή της ελιάς. Επίσης η περιοχή είναι γνωστή και για το καρναβάλι της αλλά το φεστιβάλ αρχαίου δράματος.

Μπούκα Μεσσηνίας - Highlights

Μπούκα Μεσσηνίας - Δημοφιλείς Προσφορές

Συχνές Ερωτήσεις