Αρχική / Όλοι οι προορισμοί / Ορεινή Αρκαδία

Διακοπές Ορεινή Αρκαδία | Ekdromi.gr

Όταν σκέφτεστε να κάνετε μια εκδρομή είτε για ένα Σαββατοκύριακο είτε για μερικές ημέρες, είτε και για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές σας η Ορεινή Αρκαδία είναι μέσα στους πρώτους προορισμούς που σας έρχεται στο μυαλό. Πετρόχτιστα χωριά με ιστορία και μακραίωνες παραδόσεις, ιστορικά μοναστήρια, πέτρινα γεφύρια σας περιμένουν να τα απολαύσετε.

Τα μαγευτικά χωριά στην Ορεινή Αρκαδία είναι ο απόλυτος χειμερινός προορισμός, ο γεμάτος με παραδοσιακά χωριά, πλούσια τρεχάμενα νερά, όμορφα χιονοδρομικά κέντρα, εκδρομές στο βουνό, πεζοπορίες, rafting και πολλές άλλες δραστηριότητες που εσείς θα επιλέξετε να κάνετε.

Η κοντινή απόσταση από την Αθήνα κάνει την Ορεινή Αρκαδία με τα γραφικά της χωριά πόλο έλξης για όλη την οικογένεια. Είτε θέλετε να ξεκουραστείτε και να γευτείτε παραδοσιακές νοστιμιές στις ταβέρνες, είτε θέλετε να ζήσετε την περιπέτεια και τη φύση ένα είναι σίγουρο πως η Ορεινή Αρκαδία θα σας ανταμείψει απλόχερα.

Πέρα από την τουριστική Βυτίνα, την κοσμοπολίτικη Δημητσάνα και τη δημοφιλή Στεμνίτσα, θα ανακαλύψετε και θα σας γοητεύσουν πολλά όμορφα χωριά. Τα περισσότερα έχουν χαρακτηριστεί παραδοσιακοί οικισμοί και κρατούν την ομορφιά και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους εις πείσμα των καιρών.

Ένα road trip στην Ορεινή Αρκαδία θα είναι μια εκδρομή που θα σας μείνει αξέχαστη. Βέβαιο είναι πως δεν θα μπορέσετε να γνωρίσετε όλα τα χωριά στην Ορεινή Αρκαδία σε ένα ταξίδι, γιαυτό δείτε την οδική διαδρομή που αν την ακολουθήσετε σίγουρα θα γνωρίσετε τα πιο γνωστά χωριά του όρους Μαινάλου. Ξεκινήστε από την Αθήνα και μετά από μια οδική διαδρομή στον Ε65 θα μπείτε στον επαρχιακό δρόμο 111 προς Λεβίδι. Το ταξίδι σας μόλις άρχισε! Κάψιας, Λεβίδι, Βυτίνα, Μαγούλιανα, Λαγκάδια, Δημητσάνα, Στεμνίτσα, Ελληνικό, Καρύταινα και επιστροφή.

Ορεινή Αρκαδία - Highlights

Ορεινή Αρκαδία - Δημοφιλείς Προσφορές

Συχνές Ερωτήσεις