Αρχική / Όλοι οι προορισμοί / Ρέθυμνο

Διακοπές Ρέθυμνο | Ekdromi.gr

Φωλιασμένο στο μαγευτικό νησί της Κρήτης, το Ρέθυμνο αποτελεί μία πόλη-κόσμημα που αιχμαλωτίζει στιγμές της ιστορίας και άπλετη φυσική ομορφιά. Η γοητεία του εκτείνεται πολύ πέρα από τα ελληνικά σύνορα, καθώς μπορεί να υπερηφανεύεται για την κληρονομιά του ως ένας από τους παλαιότερους και πιο διακεκριμένους τουριστικούς προορισμούς του νησιού. Η γοητεία του Ρεθύμνου έγκειται στο αρμονικό μείγμα βενετσιάνικων επιρροών, που συνυπάρχουν άψογα με την παραδοσιακή γοητεία και το σύγχρονο στυλ. Αυτή η πόλη είναι μια ζωντανή απόδειξη μιας πλούσιας ιστορίας που έχει περάσει ανάμεσα από τους αιώνες, σε συνδυασμό με την αφθονία των φυσικών τοπίων και των παρθένων παραλιών της. Γοητεύει ως ιδανικός προορισμός για οικογενειακές αποδράσεις, που σφύζει από ζωή καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Μπείτε στην καρδιά του Ρεθύμνου και θα πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι στο χρόνο. Η μεσαιωνική ψυχή της πόλης παραμένει θαυμάσια διατηρημένη, με τις ενετικές οχυρώσεις να συνυπάρχουν αρμονικά δίπλα σε ορθόδοξες και καθολικές εκκλησίες, κομψά βενετσιάνικα σπίτια, αψίδες και πλακόστρωτα μονοπάτια. Ο αέρας φέρει μια αύρα θαυμασμού, σαν το παρελθόν και το παρόν να συνυπάρχουν απαλά για να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα που προκαλεί δέος και έμπνευση.

Ξεκινήστε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο ιστορικό κέντρο, ξεκινώντας από την οδό Αρκαδίου. Ακολουθήστε τη μαγευτική "πολιτιστική διαδρομή" καθώς διασχίζει την πόλη από τα ανατολικά προς τα δυτικά. Κατά μήκος της διαδρομής, πολλά αρχιτεκτονικά στολίδια περιμένουν το θαυμασμό σας. Το Χάνι του Παττακού και η Οικία Δρανδάκη αναδεικνύουν με υπερηφάνεια το μεγαλείο της βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής, ενώ το Τζαμί Καρά Μουσά Πασά αποτελεί απόδειξη της ποικιλόμορφης κληρονομιάς της πόλης. Περιπλανηθείτε κατά μήκος της οδού Τσουδερών, όπου το δυτικό τμήμα της πόλης αποκαλύπτει τα μυστικά του, οδηγώντας σας στην εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου και στην Τουρκική Σχολή. Σταματήστε στη μαγευτική πλατεία του 1ου Δημοτικού Σχολείου, που περιβάλλεται από υπέροχα μνημεία που αφηγούνται την ιστορία της πόλης. Συνεχίστε στην οδό Βερνάρδου, όπου βρίσκεται το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο και το Τζαμί Γκαζί Χουσεΐν. Η εντυπωσιακή εκκλησία της Παναγίας των Αγγέλων σας περιμένει στη διασταύρωση της Νίκηφ. Φωκά και Κορωναίου, ένα σύμβολο πνευματικής σημασίας.

Πέρα από τον ιστορικό πυρήνα βρίσκεται ένα μωσαϊκό εμπειριών. Περιπλανηθείτε στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης, που ευωδιάζουν από κήπους και ιστορία. Τολμήστε να εξερευνήσετε το μεγαλοπρεπές φρούριο της Φορτέτζας, το μεγαλύτερο του είδους του στην Κρήτη, που φυλάει την πόλη με ακλόνητη υπερηφάνεια. Σε κοντινή απόσταση, η Ενετική Λότζια και το σιντριβάνι Ριμόντι μεταφέρουν ιστορίες βενετσιάνικης κομψότητας, ενώ το ενετικό λιμάνι σας καλεί με τη γοητεία του, στεφανωμένο από έναν στωικό φάρο. Ο Δημοτικός Κήπος, η Παναγία των Αγγέλων και το Ιστορικό Μουσείο Ρεθύμνου προσφέρουν περαιτέρω πληροφορίες για την πολύπλευρη ταυτότητα της πόλης. Τουρκικά κτίρια και τζαμιά από την οθωμανική εποχή βρίσκονται διάσπαρτα στο σύγχρονο αστικό τοπίο, μαρτυρία της πολιτιστικής εξέλιξης του Ρεθύμνου.

Πηγαίνοντας πέρα από την πόλη, σας περιμένει ένας θησαυρός εμπειριών. Στο Αμάρι, η εκκλησία της Αγίας Άννας παρουσιάζει μαγευτικές τοιχογραφίες από το 1225, ενώ η αρχαία Μονή Ασωμάτων ψιθυρίζει μυστικά περασμένων αιώνων. Τα Ανώγεια, ένα παραδοσιακό ορεινό χωριό, φιλοξενούν το σημαντικό σπήλαιο Ιδαίον Άντρον, έναν τόπο με βαθιά αρχαιολογική σημασία, παράλληλα με τη διαχρονική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη με τις τοιχογραφίες του 12ου αιώνα. Σε ολόκληρο το νομό, ιστορικά διαμάντια όπως το Σπήλαιο Σφεντόνι στα Ζωνιανά και το Σπήλαιο Μελιδόνι στο Γεροπόταμο περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Το Ρέθυμνο σας καλεί ως ενσάρκωση της κομψότητας του χρόνου, όπου στρώματα ιστορίας και φυσικής ομορφιάς περιπλέκονται, προσκαλώντας σας να εξερευνήσετε τις αποχρώσεις μιας πόλης που μεταφέρει με χάρη το παρελθόν στο παρόν.

Ρέθυμνο - Highlights

Ρέθυμνο - Δημοφιλείς Προσφορές

ΔΩΡΕΑΝ Παιδικό πρόγραμμα Grecoland
4 Ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα + 1 παιδί έως 11 ετών Double Room Garden View + επιλογές
All Inclusive
20/04/2024 έως 25/10/2024
Δωρεάν Παιδικό πρόγραμμα Grecoland!
Επιπλέον Κέρδος 20% σε yellows με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €459
* ελάχιστη τιμή περιόδου
2 Ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα + 1 παιδί έως 11 ετών Double Eco Room + επιλογές
Πρωινό
έως 31/03/2024
Κοντά στην Παραλία!
Επιπλέον Κέρδος 20% σε yellows με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €210
* ελάχιστη τιμή περιόδου
2 Ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα Twin Garden View + επιλογές
All Inclusive
26/04/2024 έως 26/10/2024
Δωρεάν κατανάλωση mini bar!
Επιπλέον Κέρδος 20% σε yellows με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €81
* ελάχιστη τιμή περιόδου