Αρχική / Όλοι οι προορισμοί / Ρίο

Διακοπές Ρίο | Ekdromi.gr

Το Ρίο απέχει 8 χλμ. από την Πάτρα και αποτελεί καλοκαιρινό, και όχι μόνο, προορισμό των Πατρινών. Στην παραλία της πόλης χτυπάει η καρδιά της νυχτερινής ζωής της πόλης.

Η τοποθεσία του Ρίου έχει ιστορική παρουσία από την αρχαιότητα, όταν βρισκόταν εκεί ο ναός του Ποσειδώνα και διεξάγονταν οι αγώνες Ρίεια. Η εγκατάσταση στην περιοχή πιστεύεται ότι έχει μόνιμη παρουσία από την αρχαιότητα με μικρούς οικισμούς και αγροικίες. Το 1499, οι Οθωμανοί κατασκεύασαν το Κάστρο στη θέση του αρχαίου ναού για να ελέγχουν τη θαλάσσια διέλευση.

Ο οικισμός αναφέρεται για πρώτη φορά στον Μεσαίωνα το 1697 με το όνομα "Καλύβια του Καστελίου" και είχε 61 κατοίκους. Το 1718, λόγω του γειτονικού φρουρίου, εγκαταστάθηκαν οικογένειες Οθωμανών, και το 1821 αναφέρονται 50 οικογένειες. Στον Πουκεβίλ αναφέρονται 180 οικογένειες Οθωμανών και Ελλήνων. Το 1899 αναφέρεται ως Άγιος Γεώργιος Ρίου με 421 οικογένειες. Το 1923 έγινε η εγκατάσταση προσφύγων από τη Μικρά Ασία.

Η ευρύτερη περιοχή περιλαμβάνει πολλές περιοχές και οικισμούς, όπως τον Καστελλόκαμπο, τα Ζαιμέϊκα (που προέρχεται από την Οικογένεια Ζαΐμη) και τα Πετιμεζαίικα (που προέρχεται από την Οικογένεια Πετιμεζά).

Ρίο - Highlights

Ρίο - Δημοφιλείς Προσφορές

-50%
Hot Offer!
4 Ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα + 1 παιδί έως 12 ετών Δίκλινο Δωμάτιο (κεντρικό κτήριο) +10 επιλογές
All Inclusive
Ιδιωτική παραλία!
Επιπλέον Κέρδος έως 20% σε Go For More πόντους!
2 Ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα Δίκλινο Δωμάτιο Θέα Βουνό + επιλογές
Πρωινό / All inclusive
έως 10/11/2024
Μπροστά στην Παραλία!
Επιπλέον Κέρδος έως 20% σε Go For More πόντους!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €63
* ελάχιστη τιμή περιόδου

Συχνές Ερωτήσεις