Αρχική / Όλοι οι προορισμοί / Σύμη

Διακοπές Σύμη | Ekdromi.gr

Η Σύμη, είναι το όγδοο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και ένα από τα ωραιότερα νησιά όλου του Αιγαίου Πελάγους. Είναι ο ιδανικός προορισμός για ήσυχες διακοπές με βουτιές στις υπέροχες θάλασσες και βόλτες στα παραδοσιακά χωριά της. Η εικόνα που αντικρίζει κανείς με το που μπαίνει με το καράβι στο λιμάνι είναι σαν μια καρτ ποστάλ. Τα χρωματιστά σπίτια με τις κόκκινες στέγες, τα τριγωνικά αετώματα και τα πολύχρωμα πορτοπαράθυρα σου ξελογιάζουν τον νου. Αυτό το μοναδικό αρχιτεκτονικό σύνολο των 2.500 πολύχρωμων νεοκλασικών σπιτιών, έχει ανακηρυχθεί σήμερα ως ο μεγαλύτερος διατηρητέος οικισμός της Ελλάδας.

Στη Σύμη θα βρείτε υπέροχες παραλίες με πεντακάθαρα νερά που σας περιμένουν για τις καλοκαιρινές διακοπές σας. Άλλες είναι οργανωμένες και άλλες απόμερες και ελεύθερες, ενώ μερικές μπορείτε να τις προσεγγίσετε μόνο με καραβάκι που θα σας κάνει και το γύρο του νησιού για να γνωρίσετε τη δαντελωτή ακτογραμμή του.

Ο πρώτος οικισμός της Σύμης, η Άνω Χώρα ή Χωριό, χτίστηκε μακριά από τη θάλασσα, πίσω από το Κάστρο για να αποφύγουν οι κάτοικοι τις επιδρομές των πειρατών. Έχει δαιδαλώδη στενά πλακόστρωτα καλντερίμια και παραδοσιακά μικρά διώροφα σπίτια με αυλές. Όταν το χωριό επεκτάθηκε, δημιουργήθηκε μια νέα συνοικία με νεοκλασικά κτίρια που ξεχώριζαν από τα παλιά, γιατί πλέον οι Συμιώτες είχαν γίνει έμποροι και καπεταναίοι και είχαν πλουτίσει με το εμπόριο των σφουγγαριών σε όλο τον κόσμο.

Φτάνοντας στον Γιαλό, το λιμάνι του νησιού, τα πολύχρωμα νεοκλασικά σπίτια είναι επηρεασμένα από την ιταλική αρχιτεκτονική. Τα χρώματα στους τοίχους και στα τριγωνικά αετώματα των αρχοντόσπιτων σε όλες τις αποχρώσεις του πορτοκαλί και η αμφιθεατρική τους δόμηση είναι  σίγουρο πως θα είναι η εικόνα της Σύμης που θα σας μείνει αξέχαστη.

Σύμη - Highlights

Σύμη - Δημοφιλείς Προσφορές

-20%
3 Ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα Premium Seaview Room + επιλογές
έως 30/11/2024
Επιλέξτε 4 διανυκτερεύσεις και πληρώστε μόνο τις 3!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €137
* ελάχιστη τιμή περιόδου
2 Ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα Special Offer Supreme Apartment with Sea View + επιλογές
Πρωινό
Υπέροχη Τοποθεσία!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
Οι κρατήσεις της νέας θερινής περιόδου δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη