Αρχική / Όλοι οι προορισμοί / Θεσσαλονίκη

Διακοπές Θεσσαλονίκη | Ekdromi.gr

Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη της Μακεδονίας και πρωτεύουσα του νομού Θεσσαλονίκης. Η ιστορία της είναι μακραίωνη. Ιδρύθηκε το 315 π. Χ. από τον Κάσσανδρο, διοικητή της Μακεδονίας επί Μ. Αλεξάνδρου που μετά τον θάνατό του έγινε βασιλιάς της Μακεδονίας. Έδωσε στη νέα πόλη το όνομα της συζύγου του Θεσσαλονίκης. Διάσημοι αρχαιολογικοί χώροι εκείνης της εποχής που αξίζουν την επίσκεψή σας είναι η Βεργίνα, το Δίον και οι Φίλιπποι που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη.

Στα χρόνια 250-311 μ.Χ., ο Ρωμαίος διοικητής Γαλέριος κάνει τη Θεσσαλονίκη έδρα του και την αναδεικνύει διοικητικό κέντρο της Βαλκανικής χτίζοντας ένα τεράστιο βασιλικό ανακτορικό συγκρότημα. Η Θεσσαλονίκη στη συνέχει περνάει σε Οθωμανική κτήση για 5 αιώνες. Οι Εβραίοι  μετά τον διωγμό τους από την Ευρώπη εγκαθίστανται στη Θεσσαλονίκη και συνυπάρχουν με τους Οθωμανούς καθιστώντας την πόλη ένα πολυπολιτισμικό κέντρο. Η Μικρασιατική καταστροφή κάνει την πόλη «προσφυγομάνα» δεχόμενη του Μικρασιάτες πρόσφυγες.

Η πόλη σε όλα τα χρόνια άλλαζε την εικόνα της δημιουργώντας νέα μνημεία, τοπωνύμια, γαστρονομικές συνήθειες και κουλτούρα. Η μεγάλη αλλαγή στην εικόνα της πόλης έγινε μετά την πυρκαγιά του 1917. Ανακατασκευάστηκε με ένα νέο αρχιτεκτονικό ύφος και προστέθηκαν σε αυτήν ευρωπαϊκά στοιχεία. Όλη αυτή η μακραίωνη ιστορία φαίνεται σήμερα στα πολλά αξιοθέατα, μνημεία και μουσεία που έχει και αξίζει να τα επισκεφθείτε όταν ταξιδέψετε στην όμορφη πόλη της Μακεδονίας, τη νύφη του Θερμαϊκού κόλπου. Την ιστορία της πόλης θα την ανακαλύψετε κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους, στις πλατείες, στα κάστρα και στα μουσεία της.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει ακόμα και μια πλούσια θρησκευτική παράδοση που είναι εμφανής σε κάθε γωνιά της πόλης. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επισκεφθείτε τον Ναό της Αγίας Σοφίας, τη βυζαντινή εκκλησία Παναγία Χαλκέων, τον Ναό του Αγίου Δημητρίου, την Αχειροποίητο και τον νεότερο Ναό της Υπαπαντής. Στην Άνω Πόλη σημαντικό μνημείο βυζαντινής περιόδου είναι η Μονή Βλατάδων.

Θεσσαλονίκη - Highlights

Θεσσαλονίκη - Δημοφιλείς Προσφορές

-20%
Best Seller!
2 Ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα Classic Twin City View + επιλογές
Ημιδιατροφή / All Inclusive
έως 30/09/2024 με ΔΩΡΟ Ημιδιατροφή
ΔΩΡΟ η Ημιδιατροφή!
Επιλέξτε 6 διανυκτερεύσεις και πληρώστε μόνο τις 5!

Επιπλέον Κέρδος έως 20% σε Go For More πόντους!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €89
* ελάχιστη τιμή περιόδου
2 Ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα Twin Room + επιλογές
Πρωινό / Ημιδιατροφή
έως 30/09/2024
Του Ομίλου Domotel!
Επιπλέον Κέρδος έως 20% σε Go For More πόντους!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €75
* ελάχιστη τιμή περιόδου

Συχνές Ερωτήσεις