Αρχική / Όλοι οι προορισμοί / Αίγινα

Διακοπές Αίγινα | Ekdromi.gr

Η Αίγινα είναι νησί του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα της είναι η πόλη της Αίγινας. Περιβάλεται από τις ακτές της ηπειρωτικής Αττικής, την Χερσόνησο των Μεθάνων κι από τα νησιά Αγκίστρι και Πόρο. Σύμφωνα με τη μυθολογία πήρε το όνομά της από μία νύμφη, κόρη του ποτάμιου θεού Ασωπού, την Αίγινα, την οποία ερωτεύτηκε και απήγαγε ο Δίας πηγαίνοντάς την στο νησί Οινώνη που μετονομάστηκε σε Αίγινα.

Η Αίγινα ήταν στις επάλξεις κατά τα αρχαία αλλά και τα βυζαντινά χρόνια γι' αυτό και στο νησί υπάρχουν σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι αλλά και πολλές βυζαντινές εκκλησίες. Σημαντική η συμβολή των Αιγινητών και στην επανάσταση του 1821. Από το 1827 έως το 1829, η Αίγινα ορίστηκε και επίσημα ως -προσωρινή- πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους εώς ότου τελικά θεωρήθηκε το Ναύπλιο πιο ασφαλές για να γίνει η Πρωτεύουσα της Ελλάδας. Εκείνη την περίοδο αυξήθηκε ο πληθυσμός της και έγιναν πολλά νεοκλασικά κτίρια που ονομάζονται καποδιστριακά, όπως η Μητρόπολη, το Εϋνάρδειο Διδασκαλείο, το δημοτικό θέατρο, το Ορφανοτροφείο και το Κυβερνείο, τα οποία δίνουν μια ξεχωριστή αίγλη στο νησί.

Σήμερα ο επισκέπτης έχει να δει και να κάνει πολλά στο νησί της Αίγινας. Μπορεί να επισκεφτεί σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, μοναστήρια, μουσεία, να κάνει περιπάτους και περιηγήσεις, να οργανώσει κοντινές κρουαζιέρες ή ξεναγήσεις και φυσικά να απολαύσει μπάνιο σε υπέροχες παραλίες. Αν ωστόσο αναζητάτε επίσης διασκέδαση και καλό φαγητό, το νησί δεν θα σας απογοητεύσει.

Αίγινα - Highlights

Αίγινα - Δημοφιλείς Προσφορές

2 Ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα + 1 παιδί έως 11 ετών Comfort Double Forest View + επιλογές
Πρωινό
έως 30/09/2024
Κοντά στην παραλία!
Επιπλέον Κέρδος έως 15% σε yellows με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €150
* ελάχιστη τιμή περιόδου
3 Ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα Economy One-Bedroom Apartment + επιλογές
έως 10/11/2024
Υπέροχη τοποθεσία!
Επιπλέον Κέρδος έως 15% σε yellows με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €60
* ελάχιστη τιμή περιόδου