Αρχική / Όλοι οι προορισμοί / Λουτρά Πόζαρ

Διακοπές Λουτρά Πόζαρ | Ekdromi.gr

Τα Λουτρά Πόζαρ, ένας κρυμμένος θησαυρός στη Βόρεια Ελλάδα, προσκαλεί τους ταξιδιώτες που αναζητούν μοναδικές εμπειρίες και τη γοητεία των ιαματικών νερών. Βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα πάνω από την Έδεσσα και μια ώρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη, το όνομα "Pozar" προέρχεται από το "po" και το "zar", που σημαίνει "κάτω από τη φωτιά", ένα ταιριαστό όνομα για μια περιοχή που φημίζεται για τα θεραπευτικά λουτρά της. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μακριά από την πεπατημένη για πολλούς τουρίστες, τα Λουτρά Πόζαρ προσφέρουν μια συναρπαστική σειρά από ταξιδιωτικές εμπειρίες που αφήνουν μόνιμες αναμνήσεις.

Στους πρόποδες του όρους Βόρας (ή Καϊμακτσαλάν), περίπου 100 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται η οργανωμένη και σύγχρονη λουτρόπολη Λουτρά Πόζαρ. Η πόλη διαθέτει μία από τις πιο αξιόλογες ιαματικές πηγές της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αυτή η εμπειρία γίνεται πραγματικά εξαιρετική, καθώς τα νερά διατηρούν μια καταπραϋντική θερμοκρασία 37 βαθμών Κελσίου. Ρέοντας από το βουνό, τα νερά εισχωρούν βαθιά στο έδαφος, απορροφώντας μέταλλα και άλλα ευεργετικά στοιχεία πριν αναδυθούν ξανά στην επιφάνεια για να προσφέρουν στους λουόμενους τη ζεστασιά και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Ωστόσο, τα Λουτρά Πόζαρ προσφέρουν περισσότερα από τη γοητεία των λουτρών τους. Η ευρύτερη περιοχή είναι πλούσια σε μαγευτικά μέρη και εμπειρίες. Στο δήμο Αριδαίας, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τσίπουρο, ένα τοπικό απόσταγμα, που παράγεται στην περιοχή. Πολυάριθμα αποστακτήρια υποδέχονται τους επισκέπτες για γευστικές δοκιμές που όχι μόνο ζεσταίνουν το σώμα και το πνεύμα, αλλά και πάρουν μια εικόνα της τοπικής κουλτούρας. Επιπλέον, η περιοχή διαθέτει φυσικά θαύματα που περιμένουν να εξερευνηθούν. Βυθιστείτε στα σπήλαια της περιοχής, περιπλανηθείτε κατά μήκος του ποταμού Αλμωπαίου, ξεκινήστε ένα ταξίδι στο όρος Ιένα ή βυθιστείτε στη σαγηνευτική ομορφιά του μαύρου δάσους.

Τα Λουτρά Πόζαρ είναι ένας προορισμός που προσφέρει ένα κράμα αναζωογόνησης, πολιτιστικής εξερεύνησης και φυσικής γοητείας. Είτε αναζητάτε χαλάρωση σε ιαματικά νερά είτε ένα ταξίδι στις πλούσιες προσφορές της περιοχής, ένα ταξίδι στο Λουτρά Πόζαρ υπόσχεται να είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Λουτρά Πόζαρ - Highlights

Λουτρά Πόζαρ - Δημοφιλείς Προσφορές