Αρχική / Όλοι οι προορισμοί / Μονεμβασιά

Διακοπές Μονεμβασιά | Ekdromi.gr

Η Μονεμβασιά, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Λακωνίας, είναι μια γοητευτική "καστροπολιτεία" που φημίζεται ως ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη της Ελλάδας. Αυτός ο μαγευτικός προορισμός καλεί τους ταξιδιώτες όλο το χρόνο, προσφέροντας μια μοναδική ατμόσφαιρα είτε το χειμώνα είτε το καλοκαίρι. Πατρίδα του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, ο οποίος την ονόμασε και "Πέτρινο Καράβι", η Μονεμβασιά αποπνέει μια αίσθηση διαχρονικότητας μέσα στα μεσαιωνικά τείχη της. Το πέρασμα από τις πύλες της μοιάζει με το πέρασμα σε μια άλλη εποχή, καθώς τα στενά δρομάκια, τα αρχοντικά και οι εκκλησίες της δημιουργούν αξέχαστες εικόνες. Η γραφική «Μονεμβάσια» διαθέτει μια ποικίλη κληρονομιά, σμιλευμένη από τους διάφορους πολιτισμούς και λαούς που έχουν διασχίσει την περιοχή. Κάθε εποχή προσθέτει μια μοναδική διάσταση στην προσωπικότητα της πόλης, κάνοντας κάθε επίσκεψη μια νέα και συναρπαστική εμπειρία.

Τα πλακόστρωτα δρομάκια της Μονεμβασιάς σχηματίζουν ένα δαιδαλώδες δίκτυο που εκτείνεται σε όλη την περιοχή από τις κύριες οδικές αρτηρίες. Το Νότιο Τείχος, γνωστό και ως Θαλάσσιο Τείχος, δημιουργεί την ψευδαίσθηση μιας πλωτής πόλης, με εκπληκτική θέα στη θάλασσα και το κάστρο από πίσω του. Η άνοδος στην Πάνω Πόλη παρέχει πρόσβαση στα βενετσιάνικα αρχοντικά και στην εντυπωσιακή Αγία Σοφία. Οι διαστάσεις του τρούλου μέσα στην εκκλησία προκαλούν δέος, ενώ η ακρόπολη της μεσαιωνικής Πάνω Πόλης προσφέρει πανοραμική θέα, ένα θέαμα που κάποτε εντυπωσίαζε τους ταξιδιώτες του 17ου αιώνα.

Για τους λάτρεις της περιπέτειας και της υπέροχης θέας, υπάρχουν μονοπάτια που οδηγούν στο υψηλότερο σημείο της πόλης. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια εκπληκτική θέα της Μονεμβασιάς και της θάλασσας, παρέχοντας ένα εξαιρετικό σημείο για φωτογράφηση. Το όνομα της πόλης, "Μονεμβασιά", φέρει σκοπό, καθώς σηματοδοτεί τη "Μοναδική Είσοδο" σε ένα διαχρονικό ταξίδι στην ιστορία. Ανάμεσα στα λιθόκτιστα καλντερίμια, τα απομεινάρια της βυζαντινής εποχής συνυπάρχουν με τα ίχνη που άφησαν πίσω τους οι Βενετοί, οι Φράγκοι και οι Οθωμανοί, δημιουργώντας ένα πλούσιο πολιτιστικό μωσαϊκό.

Μια επίσκεψη στη Μονεμβασιά θα ήταν ελλιπής αν δεν περνούσε από το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου, ένα μοναδικό σημείο μνήμης του ποιητή. Με μια προτομή της διάσημης προσωπικότητας να στέκεται απ' έξω, αποτελεί φόρο τιμής στη λογοτεχνική του κληρονομιά. Επιπλέον, η επιβλητική εκκλησία της Αγίας Σοφίας δεσπόζει στην κορυφή του βράχου της άνω πόλης, μια σημαντική εκκλησία της μεσοβυζαντινής περιόδου στην Πελοπόννησο, που χτίστηκε τον 12ο αιώνα.

Η γοητεία της Μονεμβασιάς πηγάζει από την απαράμιλλη ομορφιά της και τη γοητευτική ανάμειξη διαφορετικών πολιτιστικών επιρροών, αφήνοντας τους ταξιδιώτες μαγεμένους από αυτό το μυθικό καταφύγιο, που φαίνεται ανέγγιχτο από το πέρασμα του χρόνου. Είτε εξερευνώντας τα υπέροχα μονοπάτια της, είτε θαυμάζοντας τα ιστορικά της μνημεία, είτε απολαμβάνοντας τις πανοραμικές της θέες, η Μονεμβασιά προσφέρει ένα εξαιρετικό ταξίδι στο ιστορικό παρελθόν και το μαγευτικό παρόν της Ελλάδας. Μια επίσκεψη σε αυτόν τον μοναδικό προορισμό υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία που ξεπερνά τα όρια του χρόνου και αφήνει ανεξίτηλη εντύπωση σε όλους όσοι επιχειρούν να εισέλθουν στα τείχη της.

Μονεμβασιά - Highlights

Μονεμβασιά - Δημοφιλείς Προσφορές

2 Ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα Classic Δίκλινο Δωμάτιο + επιλογές
20/04/2024 έως 30/09/2024
Κοντά στην παραλία!
Επιπλέον Κέρδος 20% σε yellows με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €34
* ελάχιστη τιμή περιόδου
2 Ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα Economy Room No View + επιλογές
Χωρίς πρωινό / Πρωινό
14/04/2024 έως 15/10/2024
Ποτό καλωσορίσματος κατά την άφιξη
Επιπλέον Κέρδος 20% σε yellows με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €42
* ελάχιστη τιμή περιόδου