Αρχική / Όλοι οι προορισμοί / Νάουσα

Διακοπές Νάουσα | Ekdromi.gr

Η Νάουσα είναι πόλη του Νομού Ημαθίας που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Βερμίου. Απέχει από τη Βέροια, την πρωτεύουσα του νομού μόλις 22 χλμ., ενώ από τη Θεσσαλονίκη 90 χλμ. Είναι ορεινή πόλη και επειδή είναι χτισμένη αμφιθεατρικά προσφέρει στον επισκέπτη υπέροχη θέα του μακεδονικού κάμπου.

Η Νάουσα φημίζεται για το παραδοσιακό καρναβάλι με τις παραδοσιακές Μπούλες που προσελκύει κάθε χρόνο μεγάλο πολλούς επισκέπτες, ενώ ο κάμπος της Νάουσας φημίζεται για την οινοπαραγωγή του και την παραγωγή ροδάκινων, μήλων και κερασιών. Στην πόλη σας υποδέχεται το μεγάλο βαρέλι κρασιού γραμμένο επάνω του «Νάουσα, η πόλη του κρασιού και της αμπέλου». Εξ άλλου η Νάουσα είναι γνωστή για το ξινόμαυρο κρασί που παράγει, ένα κρασί με έντονο χαρακτήρα και με πολλούς φανατικούς οπαδούς.

Από την πόλη περνάει ο ποταμός Αράπιτσα που είναι ένα από τα λίγα ποτάμια στην Ελλάδα που το όνομά τους είναι θηλυκού γένους. Είναι το ποτάμι που το 1822 οι γυναίκες της πόλης προτίμησαν να θυσιαστούν και να πέσουν μαζί με τα παιδιά τους στα νερά του, παρά να πέσουν στα χέρια των Τούρκων.

Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το Ρολόι που βρίσκεται μπροστά από το Δημαρχείο αλλά και ο Οβελίσκος που είναι τοποθετημένος στην κεντρική πλατεία της πόλης,

Αξίζει να κάνετε μια βόλτα στην πόλη για να θαυμάσετε τα εναπομείναντα παραδοσιακά μακεδονίτικα σπίτια όσα έχουν σωθεί έως σήμερα μετά το ολοκαύτωμα της πόλης από τους Τούρκους το 1822. Επίσης μια επίσκεψη στο Λαογραφικό μουσείο της πόλης αλλά και στο Μουσείο Οίνου είναι επισκέψεις που πρέπει να προγραμματίσετε να κάνετε στο ταξίδι σας.

Λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Νάουσα θα βρεθείτε σε μια πραγματική όαση. Είναι το Άλσος του Αγίου Νικολάου όπου θα χαρείτε τη φύση αλλά και στα πολλά καφέ και ταβέρνες θα γευτείτε παραδοσιακές νοστιμιές.

Για τους λάτρεις του σκι υπάρχουν δυο χιονοδρομικά κέντρα, το Σέλι και τα 3-5 Πηγάδια.

Νάουσα - Highlights

Νάουσα - Δημοφιλείς Προσφορές

Συχνές Ερωτήσεις