Αρχική / Όλοι οι προορισμοί / Παράλιο Άστρος

Διακοπές Παράλιο Άστρος | Ekdromi.gr

Το Παράλιο Άστρος είναι παραθαλάσσιο χωριό του νομού Αρκαδίας που θα σας κερδίσει από την πρώτη  ματιά με το έντονο νησιώτικο χρώμα του, την υπέροχη παραλία και τα γραφικά σπιτάκια που φτάνουν μέχρι την άκρη της θάλασσας. Γιαυτό το λόγο το παράλιο Άστρος αποκαλείται και «Νησί». Πράγματι αυτή την αίσθηση θα νιώσετε όταν περπατήσετε στον παραλιακό δρόμο με τους φοίνικες και κατά μήκος της απέραντης παραλίας. Στην σκιερή πλατεία με τα πεύκα θα απολαύσετε τον καφέ σας και στα στέκια της παραλίας με τον πλακόστρωτο πεζόδρομο θα έχετε απεριόριστες επιλογές για ξέγνοιαστες ώρες διακοπών.

Η παλιά πόλη του Άστρους είναι χτισμένη αμφιθεατρικά επάνω σε λόφο που στην κορυφή του δεσπόζει το μεσαιωνικό κάστρο χτισμένο από τους Ενετούς. Μπορεί σήμερα το κάστρο να είναι παραμελημένο και να μην σας κεντρίσει το ενδιαφέρον, όμως αφού ανεβείτε τα τελευταία σκαλιά του λόφου και βρεθείτε πάνω από τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια με τα κόκκινα κεραμίδια θα δείτε την ωραιότερη πανοραμική θέα προς όλο τον Αργολικό κόλπο.

Ο μαγευτικός αυτός τόπος με τις υπέροχες και καθαρές θάλασσες προσελκύει δεκάδες τουρίστες όλες τις εποχές του χρόνου να απολαμβάνουν τη φύση αλλά και τη χαλάρωση στα καταγάλανα νερά του αργολικού κόλπου. Υπάρχουν πάρα πολλές παραλίες, σε ολόκληρη την ακτογραμμή μήκους 10 χλμ. άλλες με άμμο ή  βότσαλο, άλλες οργανωμένες με πολύ κόσμο και άλλες απόμερες και ελεύθερες. Σίγουρα κάποια από αυτές θα γίνει η αγαπημένη σας.

Το Παράλιο Άστρος κουβαλάει πάνω του την ιστορία όλου του ελληνικού έθνους. Στο λιμάνι θα βρείτε μια στήλη που θα σας επιβεβαιώσει πως εδώ αποβιβάστηκε ο Δημήτριος Υψηλάντης τον Ιούνιο του 1821 για να αναλάβει την ηγεσία της επανάστασης. Επίσης ακόμα σε 4,5 χλμ. από το Παράλιο Άστρος βρίσκεται το Μεσόγειο Άστρος, όπου δίπλα στο αρχαιολογικό Μουσείο θα δείτε το διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο, όπου το 1823 είχε συγκληθεί η Β’ Εθνοσυνέλευση κατά την οποία ψηφίστηκε το Νέο Σύνταγμα της Ελλάδας. Η σύγκρουση των δυο αντίπαλων παρατάξεων, πολιτικών και οπλαρχηγών σχετικά με τη σύναψη εθνικού δανείου από την Αγγλία οδήγησε το νεοσύστατο κράτος σε εμφύλιο πόλεμο.

Παράλιο Άστρος - Highlights