Αρχική / Όλοι οι προορισμοί / Σποράδες

Διακοπές Σποράδες | Ekdromi.gr

Όχι τόσο διάσημες όσο οι Κυκλάδες, όχι τόσο πράσινες όσο τα Ιόνια νησιά, όχι τόσο εναλλακτικές όσο τα Δωδεκάνησα αλλά σίγουρα είναι τα ελληνικά νησιά μας με τα πιο κρυστάλλινα, τυρκουάζ και καθαρά νερά! Δεν είναι τυχαία κέντρο προστασίας της σπάνια και σχεδόν υπό εξαφάνιση φώκιας monachus monachus! Οι Σποράδες είναι ένα ελληνικό σύμπλεγμα νησιών που αποτελείται από 24 νησιά, μόνο 4 εκ των οποίων είναι κατοικημένα και αυτά είναι η Αλόννησος, η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Σκύρος. Τα τρία πρώτα ανήκουν διοικητικά στο Νομό Μαγνησίας και αποτελούν τις Βόρειες Σποράδες ενώ η Σκύρος ανήκει διοικητικά στο Ν. Ευβοίας.

Η Αλόννησος είναι το νησί με τις αμέτρητες παραλίες και το υπέροχο φυσικό περιβάλλον. Αποτελεί μέρος του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Σποράδων που ιδρύθηκε το 1992 και το οποίο εκτός από καταφύγιο της monachus monachus αποτελεί και καταφύγιο σπάνιων πουλιών. Η πρωτεύουσα του νησιού ονομάζεται Πατητήρι από τα πατητήρια που υπήρχαν στο νησί λόγω της ενασχόλησης των κατοίκων με την αμπελουργία. Στο χωριό Μηλιά, υπάρχει και η Διεθνής Ακαδημία Ομοιοπαθητικής γεγονός που αποκαλύπτει και τη στενή σχέση του νησιού με την αρχαία ιατρική και τη φύση.

Η Σκιάθος είναι η κοσμοπολίτισσα βασίλισσα των Σποράδων. Προορισμός κυρίως της νεολαίας της Β. Ελλάδος χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ιδανική και για οικογένειες. Σίγουρα όμως είναι ένα νησί για όσους θέλουν να συνδυάσουν την απόλαυση της θάλασσας με τη νυχτερινή ζωή. Η πόλη της Σκιάθου αποτελεί τον μοναδικό οικισμό του νησιού αλλά σίγουρα θα σας κλέψει την καρδιά με τους ζωντανούς πεζόδρομους της, το γραφικό της λιμάνι και τα περιποιημένα λευκά της σπίτια.

Η Σκόπελος ενδεχομένως πήρε το όνομά της από τους υφάλους και τους σκοπέλους που υπάρχουν γύρω από το νησί αλλά σίγουρα πήρε την φήμη της από τα τυρκουάζ κρυστάλλινα νερά της. Εκτός από παραθεριστικό κέντρο είναι και προορισμός για όσους έχουν σκάφος και θέλουν να εξερευνήσουν τις παραλίες της και τα νησάκια των Σποράδων διά θαλάσσης.

Η Σκύρος παραπέμπει αρκετά σε Κυκλάδες καθώς είναι διάσημη για τα κατάλευκα σκυριανά σπίτια της έστω κι αν οι στέγες και το εσωτερικό τους αλλάζουν σε αρχιτεκτονική και την αμφιθεατρική της διάταξη. Ειδικά η Χώρα θα σας κλέψει την καρδιά και θα σας οδηγήσει στην κορυφή της με το Βυζαντινό Κάστρο και τα απομεινάρια των τειχών του. Και επειδή σίγουρα θα κουραστείτε για να φτάσετε μέχρι εκεί, θα σας αποζημιώσει με την ομορφότερη θέα του νησιού.

Σποράδες - Highlights

Σποράδες - Δημοφιλείς Προσφορές

-35%
Best Seller!
2 Ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα Run Of The House Room + επιλογές
Πρωινό
έως 30/09/2024
Επιλέξτε 3 διανυκτερεύσεις και πληρώστε μόνο τις 2!
Επιπλέον Κέρδος έως 20% σε Go For More πόντους!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €78
* ελάχιστη τιμή περιόδου
2 Ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα Double Room Ground Floor Pool View + επιλογές
έως 30/09/2024
Μπροστά στην Παραλία!
Επιπλέον Κέρδος έως 20% σε Go For More πόντους!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €117
* ελάχιστη τιμή περιόδου

Συχνές Ερωτήσεις