Αρχική / Όλοι οι προορισμοί / Ξυλόκαστρο

Διακοπές Ξυλόκαστρο | Ekdromi.gr

Το Ξυλόκαστρο, που απέχει μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα, είναι ένας μαγευτικός καλοκαιρινός προορισμός που προσελκύει επισκέπτες τόσο για σύντομες αποδράσεις όσο και για πολυήμερες διακοπές. Φημισμένο για την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του, τις ανεπτυγμένες υποδομές και τις εκπληκτικές παραλίες του, το Ξυλόκαστρο προσφέρει ένα ευχάριστο καταφύγιο για τους ταξιδιώτες που αναζητούν χαλάρωση και φυσική ομορφιά.

Ανάμεσα στα πολλά γοητευτικά χαρακτηριστικά του Ξυλοκάστρου, η παραλία Αργοναύτες και η παραλία Πευκιάς ξεχωρίζουν ως οι πιο δημοφιλείς επιλογές. Αυτές οι καλά οργανωμένες παραλίες διαθέτουν κρυστάλλινα νερά και φημίζονται για το παρθένο φυσικό τους μεγαλείο. Ωστόσο, το Ξυλόκαστρο έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει, με πολυάριθμες αμμώδεις ακτές διάσπαρτες στην ευρύτερη περιοχή. Παρόλο που αυτές οι παραλίες μπορεί να είναι λιγότερο γνωστές, σίγουρα αξίζει να τις εξερευνήσετε, παρέχοντας κρυμμένα διαμάντια για όσους είναι πρόθυμοι να τολμήσουν να ξεφύγουν από την πεπατημένη.

Η ιστορική σημασία του Ξυλοκάστρου ανάγεται στη μυκηναϊκή εποχή, καθώς στη σημερινή θέση της πόλης βρισκόταν κάποτε το λιμάνι των Αριστοναυτών. Το λιμάνι αυτό ανήκε στο αρχαίο κράτος της Πελλήνης, μια ορεινή περιοχή που, σύμφωνα με τον Όμηρο, συμμετείχε στον Τρωικό Πόλεμο. Ενώ η Πελλήνη καταστράφηκε το 396 μ.Χ. λόγω των γοτθικών επιδρομών, το λιμάνι της κατάφερε να επιβιώσει. Κατά τη διάρκεια της Φραγκοκρατίας στην Πελοπόννησο, ένας ξύλινος στρατώνας-παρατηρητήριο κατασκευάστηκε στην κορυφή της σημερινής πόλης για να επιβλέπει τις δραστηριότητες του λιμανιού. Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που οι ντόπιοι άρχισαν να αναφέρονται στην περιοχή ως Ξυλόκαστρο. Παρά το γεγονός ότι τον 18ο αιώνα ήταν γνωστή ως Οξόκαμπος, η ονομασία Ξυλόκαστρο επικράτησε τελικά και διατηρείται μέχρι σήμερα.

Η πλούσια ιστορία του Ξυλοκάστρου, σε συνδυασμό με τις μαγευτικές παραλίες του και την κοντινή απόσταση από την Αθήνα, το καθιστούν ιδανικό προορισμό για τους ταξιδιώτες που αναζητούν μια αξέχαστη καλοκαιρινή απόδραση. Είτε αναζητάτε χαλάρωση, είτε εξερεύνηση, είτε ένα μείγμα και των δύο, το Ξυλόκαστρο υπόσχεται μια αξιοσημείωτη εμπειρία γεμάτη φυσική ομορφιά, πολιτιστική κληρονομιά και ζεστή φιλοξενία.

Ξυλόκαστρο - Highlights

Ξυλόκαστρο - Δημοφιλείς Προσφορές

2 Ημέρες (1 Διανυκτέρευση)
2 άτομα Budget Δίκλινο + επιλογές
Χωρίς πρωινό / Πρωινό
Υπέροχη τοποθεσία!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
Οι κρατήσεις της νέας θερινής περιόδου δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη