Αρχική / Όλοι οι προορισμοί / Σούνιο

Διακοπές Σούνιο | Ekdromi.gr

Οι περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν το Σούνιο ως τον ιδανικό τουριστικό προορισμό για μια ημερήσια εκδρομή δίπλα στη θάλασσα ώστε να συνδυάσουν μια επίσκεψη στον Ναό του Ποσειδώνα, να δουν ένα από τα εντυπωσιακότερα ηλιοβασιλέματα και να απολαύσουν το μπάνιο ή το ουζάκι τους σε ένα από τα παραδοσιακά ταβερνάκια της περιοχής. Μιας περιοχής που πήρε ουσιαστικά το όνομά της από το Ακρωτήριο Σούνιο που βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του νομού Αττικής. Εναλλακτικά υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να θαυμάσουν αυτόν τον απόκρημνο και εντυπωσιακό βράχο εξερευνώντας ταυτόχρονα και τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, ο οποίος είναι ο μικρότερος στην Ελλάδα.

Στο σημείο του Ακρωτηρίου, από τα αρχαϊκά ακόμα χρόνια, υπήρχαν ιερά για τη λατρεία των Θεών. Σύμφωνα μάλιστα με τον Όμηρο, αποτελούσε το "Ιερό Ακρωτήριο των Αθηναίων". Ο Ναός του Ποσειδώνα, όπως τον ξέρουμε σήμερα, χτίστηκε το 444 π.Χ. και αργότερα ξεκίνησε και η κατασκευή του φρουρίου και των τειχών. Ο λόγος που η περιοχή οχυρώθηκε ήταν ότι για τους Αθηναίους, εκτός από χώρος λατρείας, ήταν και ένα σημείο στρατηγικής σημασίας. Από εκεί μπορούσαν να ελέγχουν το πέρασμα προς το Αιγαίο και τον Πειραιά και φυσικά να προστατεύουν τα σημαντικότατα για την οικονομία τους μεταλλεία αργύρου στο Λαύριο (Λαυρεωτική).

Πολλοί επισκέπτες και τουρίστες συνδυάζουν την επίσκεψή τους στο Σούνιο με το Λαύριο. Σε αυτή την περίπτωση η ημερήσια εκδρομή σας θα απογειωθεί με τον απόλυτο συνδυασμό ιστορίας, βόλτας, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Σούνιο - Highlights

Σούνιο - Δημοφιλείς Προσφορές

ΔΩΡΕΑΝ μεσημεριανό για παιδιά έως 12 ετών
3 Ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα + 1 παιδί έως 11 ετών Superior Bungalow Garden View + επιλογές
Πρωινό / Ημιδιατροφή
έως 10/11/2024
Δωρεάν Παιδικό πρόγραμμα Grecoland!
Επιπλέον Κέρδος έως 20% σε Go For More πόντους!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €600
* ελάχιστη τιμή περιόδου

Συχνές Ερωτήσεις