Αρχική / Όλοι οι προορισμοί / Ζαγοροχώρια

Διακοπές Ζαγοροχώρια | Ekdromi.gr

Το όνομα "Ζαγόρι" έχει ένα πολύ βαθύτερο νόημα από ό,τι θα μπορούσε κανείς αρχικά να αντιληφθεί. Προερχόμενο από τη σλαβική γλώσσα, το "Ζαγόρι" μεταφράζεται ως "πίσω από τα βουνά", ένα όνομα που περικλείει τέλεια την ουσία αυτής της μαγευτικής περιοχής της Ηπείρου. Τα Ζαγοροχώρια, φωλιασμένα στις βορειοανατολικές πλαγιές των Ιωαννίνων, αποτελούν μια συλλογή από 46 γραφικά χωριά που συνδυάζουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τη φυσική ομορφιά που προκαλεί δέος.

Η περιοχή των Ζαγοροχωρίων εκτείνεται σε 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και χωρίζεται στο Δυτικό, το Ανατολικό και το Κεντρικό Ζαγόρι. Το Κεντρικό Ζαγόρι, που βρίσκεται βορειοδυτικά των Ιωαννίνων και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μερικά υπέροχα χωριά όπως η Βίτσα, οι Κήποι, το Μονοδένδρι και το Τσεπέλοβο. Αυτά τα χωριά προσφέρουν στους επισκέπτες μια ματιά στο μαγικό τοπίο της περιοχής, με εκπληκτική θέα στο φαράγγι του Βίκου, γοητευτικά πέτρινα σπίτια, πλακόστρωτα δρομάκια και εμβληματικά τοξωτά γεφύρια. Πρόκειται για ένα μέρος όπου το παρελθόν και το παρόν εναρμονίζονται, με παραδοσιακά πέτρινα αρχοντικά και άνετους ξενώνες να κατακλύζουν το τοπίο.

Στο Δυτικό Ζαγόρι, δύο ξεχωριστά χωριά, το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο, βρίσκονται στο επίκεντρο. Τοποθετημένα σε κοντινή απόσταση από το μαγευτικό φαράγγι του Βίκου, τα χωριά αυτά έχουν γνωρίσει σημαντική τουριστική ανάπτυξη. Ωστόσο, η γοητεία των οικισμών της Αρίστης, του Βίκου, του Μεσοβουνίου και του Αγίου Μηνά παραμένει ανέγγιχτη. Οι επισκέπτες που εξερευνούν αυτή την περιοχή απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης μέσα σε εκπληκτική φυσική ομορφιά. Είναι αδύνατο να μην γοητευτείτε από τη ζεστασιά των ντόπιων, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να μοιραστούν μαζί σας τα γαστρονομικά μυστικά της περιοχής και να σας μυήσουν στην παραδοσιακή γοητεία του Δυτικού Ζαγορίου.

Βορειοανατολικά των Ιωαννίνων βρίσκεται το Ανατολικό Ζαγόρι, μια περιοχή με το δικό της μοναδικό χαρακτήρα και μια συλλογή από λιγότερο γνωστά αλλά εξίσου γοητευτικά χωριά. Το Ανατολικό Ζαγόρι διαθέτει χωριά όπως η Ιτέα, η Πέτρα και η Αγία Παρασκευή, που το καθένα προσφέρει τη δική του ξεχωριστή γοητεία. Αν και μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλή στον τουριστικό χάρτη όσο το Κεντρικό και το Δυτικό Ζαγόρι, η ομορφιά του Ανατολικού Ζαγορίου δεν είναι λιγότερο εντυπωσιακή. Χωριά όπως το Καβαλλάρι, οι Καρυές και η Δολιανή στην κοιλάδα του Ζαγορίτικου, καθώς και ο Γρεβενίτης, το Μακρίνο και το Τρίστενο στην κοιλάδα της Βάρδας, είναι όλα διαμάντια που περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους, σε συνδυασμό με την απαράμιλλη ομορφιά των τοπίων τους, προσελκύουν τους επισκέπτες που αναζητούν μια μοναδική και αυθεντική εμπειρία. Όσες φορές κι αν επισκεφθείτε τα Ζαγοροχώρια, είναι βέβαιο ότι θα ανακαλύψετε κάτι νέο και διαφορετικό που θα αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στη μνήμη σας.

 

Στα Ζαγοροχώρια, η παράδοση, η φυσική ομορφιά και η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων τους ενώνονται για να δημιουργήσουν μια αξέχαστη εμπειρία. Είτε εξερευνάτε τα πέτρινα δρομάκια του Κεντρικού Ζαγορίου, είτε βυθίζεστε στα φυσικά θαύματα του Δυτικού Ζαγορίου, είτε αποκαλύπτετε την κρυμμένη γοητεία του Ανατολικού Ζαγορίου, η περιοχή αυτή προσφέρει ένα ταξίδι που θα σας αφήσει για πάντα μαγεμένους από τη μαγεία του "Ζαγορίου" - ενός τόπου πραγματικά "πίσω από τα βουνά".

Ζαγοροχώρια - Highlights

Ζαγοροχώρια - Δημοφιλείς Προσφορές

-20%
3 Ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα Deluxe Room + επιλογές
Πρωινό
έως 31/12/2024
Επιλέξτε 4 διανυκτερεύσεις και πληρώστε μόνο τις 3!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €188
* ελάχιστη τιμή περιόδου
-20%
3 Ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα + 1 παιδί έως 4 ετών Standard Double Room + επιλογές
Πρωινό
έως 31/12/2024
Επιλέξτε 4 διανυκτερεύσεις και πληρώστε μόνο τις 3!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
από €211
* ελάχιστη τιμή περιόδου