Αρχική / Όλα τα Ξενοδοχεία / NAFSIMEDON HOTEL

Ξενοδοχείο NAFSIMEDON HOTEL - Ναύπλιο

NAFSIMEDON HOTEL - Ναύπλιο

Δεν υπάρχουν ενεργές προσφορές για το ξενοδοχείο τη δεδομένη στιγμή!

Αν χρειάζεστε βοήθεια καλέστε μας στο 210 5053003 για να σας εξυπηρετήσουμε.

Δες άλλα ξενοδοχεία στην ίδια περιοχή

To ξενοδοχείο

NAFSIMEDON HOTEL
Διεύθυνση: Σιδηράς Μεραρχίας 9, Ναύπλιο, 21100
Δες το ξενοδοχείο στο χάρτη

Ζήστε την αρχοντιά ενός αυθεντικού νεοκλασικού μεγάρου του 19ου αιώνα που ανακαινίστηκε για να σας προσφέρει την δυνατότητα να ζήσετε παραδοσιακές, ρομαντικές στιγμές βγαλμένες απο το ιστορικό παρελθόν της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας.

Η επιβλητική φυσιογνωμία του κτιρίου σε συνδυασμό με την διακόσμηση των εσωτερικών χώρων εντυπωσιάζουν και αποπνέουν ζεστασιά και φιλοξενία.

Όλα τα δωμάτια είναι άνετα και είναι διακοσμημένα με έπιπλα αντίκες και εντυπωσιακούς πίνακες ζωγραφικής που προσδίδουν γοητεία και αρχοντιά.

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα γευστικό πρωινό από τον πλούσιο μπουφέ, που περιλαμβάνει πέρα από τα κλασικά, σπιτικά εδέσματα όπως σπιτικές μαρμελάδες, ζυμωτό ψωμί, τοπικά τυριά, αλλαντικά, σπιτικές ζεστές πίτες.

Το πρωινό σας μπορείτε να το απολαύσετε το χειμώνα στη σάλα, το καλοκαίρι στον όμορφο, γεμάτο με αρώματα λουλουδιών, κήπο και βεβαίως μπορείτε να το απολαύσετε και στο δωμάτιό σας

Αξιοθέατα

Το Παλαμήδι και το Μπούρτζι
Ο επισκέπτης πρέπει να ξεκινήσει με ένα ρομαντικό περίπατο στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης που πλαισιώνεται με νεοκλασικά σπίτια. Έπειτα μπορεί να συνεχίσει παραλιακά και να φτάσει ως τη παραλία Αρβανιτιά και να γαληνέψει δίπλα στη θάλασσα. Εκείνο όμως που θα τον μαγέψει είναι μια περιήγηση στο Παλαμήδι, ένα θαυμαστό οχυρό που ταίριαξε απόλυτα με το φυσικό τοπίο. Ο λόφος πάνω από το Ναύπλιο οχυρώθηκε το 1867 από τον Βενετσιάνο Μοροζίνη. Μεταξύ των ετών 1711-1714 έγιναν τα τελευταία οχυρωματικά έργα με σχέδια του Grimani. Το φρούριο αποτελούνταν από ισχυρό τείχος και οχτώ ανεξάρτητους προμαχώνες που μπορούσαν να βάλουν ενάντια στους άλλους αν ήταν ανάγκη. Θεωρούνταν απόρθητο, όμως το 1715 έπεσε στους Τούρκους και το 1822 στους Έλληνες. Στο εσωτερικό θα σας εντυπωσιάσει η στενή υπόγεια φυλακή του Κολοκοτρώνη. Μπορεί κανείς να το επισκεφθεί ανεβαίνοντας τα 857 σκαλοπάτια αλλά και από το δρόμο που οδηγεί στο φρούριο.
Το Μπούρτζι το άλλο σημαντικό φρούριο του Ναυπλίου, χτίστηκε το 1473 πάνω στο νησάκι των Αγ. Θεοδώρων στην είσοδο του λιμανιού. Το όνομά του το πήρε από τη τουρκική λέξη μπούρτζ= φρούριο. Το 1865 ο Γεώργιος Α΄ θα το αφοπλίσει και σήμερα αποτελεί τουριστικό προορισμό που φτάνει κανείς εύκολα με καραβάκι από το λιμάνι της πόλης.

Μουσεία, Ιστορικά κτήρια και μνημεία
Μέσα στη πόλη υπάρχουν πολλά μουσεία και ιστορικά κτίρια που αξίζουν επίσκεψης. Στη πλατεία συντάγματος δεσπόζει το ανακαινισμένο αρχαιολογικό μουσείο. Στο διώροφο κτήριο του 1713 φιλοξενούνται εκθέματα από ανασκαφές ολόκληρης της Αργολίδας, με κορυφαίο έκθεμα την πανοπλία του 15ου π.Χ. αι. από τα Δενδρά. Λίγο πριν τη πλατεία βρίσκεται το πολεμικό μουσείο. Στεγάζεται στο διώροφο κτήριο όπου το 1828 λειτούργησε η πρώτη σχολή Ευελπίδων. Τα εκθέματα του μουσείου σχετίζονται με την ιστορία της σχολής και τους πολέμους που συμμετείχε η Ελλάδα, από την ελληνική επανάσταση ως την απελευθέρωση από τους Γερμανούς το 1944. Συνεχίζουμε τη περιήγηση με το Πελοποννησιακό λαογραφικό μουσείο «Βασίλειος Παπαντωνίου». Η έκθεση του μουσείου αφορά την αστική ζωή στο Ναύπλιο και τις γύρω περιοχές του 19ου αι.. Γι' αυτό όποιος το επισκεφθεί θα δει παραδοσιακές φορεσιές και σκεύη, κεντήματα, φωτογραφίες και κοσμήματα. Στο χώρο λειτουργεί και βιβλιοθήκη. Το μουσείο τιμήθηκε και ως το καλύτερο για το 1871 στην Ευρώπη. Σε ένα όμορφο νεοκλασικό του 1905 στεγάζεται η εθνική πινακοθήκη από το 2004, το κτίριο ανακαίνισε το ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». Κύριο θέμα των εκθεμάτων, πινάκων και των γλυπτών είναι η ελληνική επανάσταση.
Τέλος άλλα δυο μνημεία χρήζουν επίσκεψης. Το πρώτο είναι η πύλη της ξηράς που κατασκευάστηκε το 1708 και αποτελούσε την μοναδική είσοδο της πόλης από τη ξηρά. Παλαιότερα το Ναύπλιο προστατευόταν από τάφρο και στη πύλη υπήρχε ξύλινη γέφυρα που σηκωνόταν κάθε βράδυ. Το δεύτερο είναι ο Λέων των Βαυαρών. Γλυπτό που λαξεύτηκε στο βράχο το 1840-41 με εντολή του πατέρα του Όθωνα προς τιμήν στρατιωτών της ακολουθίας του βασιλιά που πέθαναν στο Ναύπλιο.

Αρ. Ειδικού Σήματος ΕΟΤ: 12.45.Κ.05.1Α.00844.00

 

Παροχές NAFSIMEDON HOTEL

Παροχές δωματίου:

  • Air Condition
  • Mini Bar
  • TV plasma
  • Internet-wifi
  • Καλλυντικά
  • Σεσουάρ
  • Safe Box

Παροχές ξενοδοχείου:

  • Internet-wifi
  • Κήπος
  • Room Service
  • Fax

Δες τι άλλο υπάρχει στην ίδια περιοχή

Βρες ξενοδοχεία με προσφορές σε κοντινή απόσταση

Αναζήτησε προσφορές στην ίδια τιμή

Δες και άλλες προσφορές που κυμαίνονται στην ίδια περίπου τιμή
Δεν βρήκες την ημερομηνία που θέλεις;
Πες μας τι ψάχνεις και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σε βοηθήσουμε.