Αρχική / Όλοι οι προορισμοί / Καστελόριζο

Διακοπές Καστελόριζο | Ekdromi.gr

Το Καστελόριζο ή αλλιώς Μεγίστη ανήκει στα Δωδεκάνησα και συνδέεται ακτοπλοϊκώς και αεροπορικώς με τη Ρόδο. Έχει μόλις 600 κατοίκους και ένα μοναδικό οικισμό. Το νησί κάποτε είχε μεγάλη ναυτική παράδοση και είχαν χτιστεί πολλά αρχοντικά κάποια από τα οποία σήμερα έχουν αναστηλωθεί σύμφωνα με την Δωδεκανησιακή αρχιτεκτονική. Ο παραδοσιακός οικισμός που έχει απομείνει έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος και είναι εντυπωσιακός με την ομοιομορφία των σπιτιών του.

Την εικόνα που θα δείτε κατεβαίνοντας στο λιμάνι του Καστελόριζου θα μπορούσατε να πείτε πως είναι εικόνα μιας καρτ ποστάλ. Τα βαμμένα σπίτια του χτισμένα αμφιθεατρικά κατά μήκος της παραλίας και μπροστά από έναν επιβλητικό κόκκινο βράχο που στην κορυφή του βρίσκεται το μεσαιωνικό κάστρο, θα σας θυμίσουν εικόνες παλιάς εποχής.

Γενικά στο Καστελόριζο θα ζήσετε μέρες σαν ο χρόνος να έχει γυρίσει χρόνια πίσω. Δημόσια συγκοινωνία δεν υπάρχει. Οι μετακινήσεις γίνονται με ταξί. Ένα μικρό λεωφορείο κινείται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Υπάρχει μόνο ένας δρόμος με άσφαλτο, αυτός που πηγαίνει στο αεροδρόμιο και όπου αλλού θέλετε να πάτε, θα πάτε με τα πόδια.

Όλη η ζωή του μικρού νησιού επικεντρώνεται γύρω από το λιμάνι του μοναδικού οικισμού του Καστελόριζου και στους τρεις συνοικισμούς του, Πηγάδια, Χωράφια και Μανδράκι. Βέβαια στο νησί θα βρείτε ταχυδρομείο, τράπεζα, ιατρείο και διάφορα μικρά καταστήματα για τις βασικές ανάγκες σας. Το Καστελόριζο είχε γίνει παγκοσμίως γνωστό όταν γυρίστηκε η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία Mediterraneo, το 1991.

Καστελόριζο - Highlights

Καστελόριζο - Δημοφιλείς Προσφορές

3 Ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
2 άτομα Twin Room + επιλογές
Μοναδική Τοποθεσία!
ΑΜΕΣΗ Online κράτηση
Οι κρατήσεις της νέας θερινής περιόδου δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη